söndag 23 september 2012

Lite om vad jag har gjort i helgen när jag inte har gråtit över människors grymhet


Igår var jag ganska trött. Elly sover lite oroligt på nätterna för tillfället; hon vaknar till, tuttar en stund, somnar om, vaknar till igen och så håller det på så. Så igår hade jag bestämt mig för att sova med henne på dagen. Jag kunde inte somna, vilket var mycket irriterande, men det var skönt att bara ligga hos henne och vila.
Elly däremot sov väldigt gott och fick handavtryck på kinden.
Efter lunch gick vi hem till Maria och Bossa och lekte och fikade. Mycket trevligt.
Maria hade förresten bakat kanelbullar för första gången någonsin och bullarna var alldeles stora, fluffiga och goda. Naturbegåvning säger jag!
Idag bakade jag caramel brownies när Elly sov. Jag använde mig som vanligt av det här receptet, men experimenterade lite och hade även i "Plopp kärlek", lite kakao och bytte ut hälften av vetemjölet mot majsmjöl. Det där sista fick jag dock göra eftersom vetemjölet bara råkade ta slut. Hur som helst, kakorna blev gööööörgoda! 

Så här såg det ut vid lunchen idag. Elly skulle sitta på min plats, jag på Niklas plats, bulldogen Börje i Ellys stol och dockan Majken bredvid Elly. Det är nästan alltid något gosedjur som ska vara med vid måltiderna nu för tiden.
Efter maten cyklade vi in till stan och gjorde några ärenden. När vi kom hem tog Elly på sig sin solhatt och sedan dansade vi till Nirvana och Le Tigre. En stund dansade Elly med Gökboet-dvdn i händerna. 
Efter det ritade vi. Jag är väldigt dålig på att rita och ser mycket fram emot när det blir dags att måla i sådana där målarböcker där en bara behöver fylla i färg. 

Idag har jag en röd, öm och knakande näsa, för igår satte sig Elly på mitt ansikte när vi busgosade på golvet och sa galopp, galopp! Hon täppte till både näsa och mun samtidigt, så jag var tvungen att flytta lite på henne och då satte hon sig på min näsa så den liksom trycktes uppåt och inåt. Det gjorde skitont, Elly tyckte att det var roligt och jag tror att den är lite stukad. 

Jag har även gjort en höstplaylist nu i helgen, varsågoda:

(Niklas kommer reta mig för den här listan och säga att minst tre låtar är gubbrock)

11 kommentarer:

 1. Men sötaste Elly!

  Vad är det för stort och bra papper hon ritar på?

  Ja, nätterna har blivit bättre sedan tanden tittade ut, men han ska ju få så många fler så vi får nog räkna med fler jobbiga nätter... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Niklas köpte pappret i en affär som säljer konstnärsmaterial. Det är sjukt bra att ha!

   Radera
 2. Det är så jobbigt när dom tuttar och släpper, tuttar och släpper. Jag vill bara skrika: bestäm dig!! ;)
  Superfina bilder!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller så tuttar hon jättelänge, somnar och vaknar nästan direkt, så frustrerande! Fast hellre det än att hon inte somnar på kvällarna, när det är så här får jag åtminstone ligga ner och vila.

   Radera
 3. Oh vad bra med golvpapper, jag har tänkt tanken men inte mer än så.

  Spellistan ska jag lyssna på, blev extra sugen när jag såg både The Cure (ett av mina absoluta favoritband) och Sisters of Mercy. :)

  Stackars näsan, jag förstår precis, varje morgon klättrar Fia runt i ansiktet på oss.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, golvpappret var ett väldigt bra inköp!

   Radera
 4. Oj, stukad näsa... Inte kul. Vad stor Elly har blivit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, jag kan typ inte rynka på den nu, och det är ju lite synd :(

   Radera
 5. Oj, vad stor Elly har blivit!
  Ni verkar ha det mysigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det har hänt så mycket över sommaren :)

   Radera
 6. Bra lista! & vilken fin, mysig helg ni har haft :) Hoppas näsan & läppen blir bra snart!

  SvaraRadera