söndag 28 oktober 2012

3 - 10 favoritserier


 1. The Wire: bäst på alla sätt och vis; den är spännande, alla säsongerna är starka, det är kul att det är intriger på olika nivåer i samhället (en får följa gatulangare, poliser, politiker etc) och att dessa förr eller senare länkas samman, men allra bäst är förstås karaktärerna. Det är i stort sett inte någon karaktär som bara är tuff eller som enbart är ett offer, utan alla är både goda och onda, hårda och svaga osv. Och bäst av alla är Omar. Jag älskar Omar!
 2. True Blood: vampyrer, sex och sydstatsaccent.
 3. Sons of anarchy: tuffa MC-knuttar som slåss och skjuter. Japp, det är precis så häftigt som det låter, men tuffast av alla är nog morsan Gemma Teller (aka Peggy Bundy).
 4. OZ: utspelar sig på en säkerhetsavdelning på ett amerikanskt fängelse. Handlar om relationer mellan interner, mellan rivaliserande gäng, mellan interner och plitar. 
 5. The L word: det var länge sedan jag såg den här serien och jag såg aldrig de sista säsongerna, men jag älskade den för att det var så skönt att se en hel serie som varken bygger på heterosexuella förhållanden eller på att det är män som gör allt/är i centrum. Och Shane, Shane, Shane <3 li="li">
 6. Heroes: de sista säsongerna var väl lite si så där, men i början var det här en riktig kanonserie om vanliga människor med superhjältekrafter.
 7. Girls: tjejer som söker jobb/blir vänner och ovänner/festar/knullar/lever på ett lite mer äkta sätt än i andra serier.
 8. Sopranos: hårda maffiasnubbar som äter god mat.
 9. Six feet under: min morbida sida uppskattade alla dödsfall
 10. Gilmour Girls: egentligen hatar jag den här serien. Jag hatar att mor och dotter är kompisar istället för mor och dotter, jag hatar att de babblar i ett, jag hatar präktigheten och jag hatar småstadsidyllen. Men någonstans i allt detta hat finns det en hel del kärlek till den här serien. Jag mår bra av den och framför allt så gillade jag att kolla på den när jag var bakfull och blödig och inte klarade av att se nåt annat förr i tiden.


8 kommentarer:

 1. Homeland kanske skulle passa? :) Och jag skäms lite men jag har snöat in lite på Vampire diaries nyligen, hög fördomsprofil på det men jag blev positivt överraskad. En kompis till mig har tjatat och tjatat, och bara för att kunna säga nej tack så kollade jag första avsnittet och blev mot min vilja insugen. Haha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Homeland har jag hört mycket gott om, och sedan är ju Claire Danes med i den och henne gillar jag skarpt. Hehe, när jag hade grav abstinens efter True Blood en gång snöade jag in på Vampire Diaries. Först kräktes jag typ på den, men sen var den inte helt oäven ndå.

   Radera
 2. haha ja man måste som lida sig igenom 3-4 avsnitt sen växer den lite. Tyckte säsongsavslutningen i ettan var lite utav en chocker. Säsong 2 inteså bra hittills. Det jag kräks mest på är nog att alla "vuxna" är typ 30. Utom mayor Lockwoods fru, en skådis som nog faktiskt är 50. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men precis, alla som ska föreställa föräldrar till tonåringarna är i min ålder typ...

   Radera
 3. ps. Homeland är mycket, mycket spännande. :)

  SvaraRadera
 4. tror du även skulle kunna gilla den brittiska serien bad girls...
  en fängelseserie med coola tjejer


  cottoncandyclouds

  SvaraRadera