måndag 8 oktober 2012

Friskt vågat, hälften vunnet, säger de. Jag skulle säga friskt vågat, hälften vinrött.

Efter flera månader av velande fick jag nog. Jag orkade bara inte med fler motstridiga tankar av typen "jag måste ha rött hår", "min naturliga hårfärg är ju egentligen fin", "rött är mer JAG än blont" och "tänk om jag ångrar mig", så jag bara gjorde det. Jag ville att det skulle bli knallrött, var lite rädd att det skulle bli för orange, tog en färg som hette "intensivröd" och sedan blev det så mörkt att jag fick mig en chock. Det var inte så intensivt rött, utan mer åt det vinröda eller brunlila hållet. Så jävla typiskt. Jag paniktvättade håret innan skolan i lördags i hopp om att det mörka skulle försvinna, men det gjorde det förstås inte. Sedan tvättade jag det idag igen och ikväll har jag lagt i en kopparröd toning och nu sitter jag här och hoppas att det ska se fint rött ut när håret har torkat. 

Obs! På bilden ovan sken solen, vilket gör att färgen ser lite rödare ut. Om det är mulet ser den betydligt brunare ut. Jag har, som ni kanske hör, studerat håret ganska nog i helgen. Enligt Niklas tjatar jag om håret hela tiden. Kan hända att det ligger någonting i det. 

Så. To be continued. 

22 kommentarer:

 1. Åh så där är det ju för mig också. Varje gång jag färgar nu blir det vinrött. Vill ha knallrött. Provar olika varje gång men hittar inte rätt, haha. Intensivröd är världens lögn, det blir bara mörkt! Nu efter fem sex tvättar mattas det mörka av visserligen, så håll ut! Jag tycker det var jättefint på dig ändå, men jag vet hur det är, själv är man inte nöjd ändå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men eller hur, en tänker ju att intensivrött ska vara just rött, inte brunlila!

   Tack!

   Radera
 2. Inte ofta man är nöjd med sitt hår tycker jag...
  & känner igen det där när det är det enda man pratar om ;)

  Iaf så ser det fint ut på bilden enligt mig!!

  SvaraRadera
 3. Tycker också det ser himla tjusigt ut!

  SvaraRadera
 4. Åh! Vad modigt! Tycker det ser jättefint ut!

  SvaraRadera
 5. Det ser superfint ut!! Otroligt modigt av dig, hoppas det känns bättre efter toningen.

  SvaraRadera
 6. Det var ju skitsnyggt iofs, MEN om det är orange/koppar du vill ha så är det ju klart att du blir besviken. Och är det nåt en kan noja över så är det ju sitt hår alltså. Antway, ett litet nopoo-tips dårå: mortla 6 c-vit.brus och blanda med några msk balsam (silikonfritt, ex Garants)så att skum bildas, och gegga i i torrt hår. Täck över så det håller sig fuktigt och ha det i ett par timmar. Skölj ur bums om det svider såklart. Vän till moi gick från ganska mörkt vinrött till koppar på en omgång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, då förstår jag! Jag testade att bara skölja håret med c-vitaminbrus upplöst i vatten, det gjorde ingen skillnad direkt… Jag får se hur färgen ser ut om ett tag, om jag tycker att den är för mörk när det börjar bli dags att färga utväxten ska jag nog testa. Tack snälla för tipset!

   Radera
 7. Men mycket tjusigt blev det i alla fall!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att det blev skitfint, men jag fattar precis vad du menar med att det blev fel färg. Det har jag själv varit med om sååå många gånger. Nu har jag helt gått över till hennafärg istället och det har hittills blivit samma färg varendaste gång.

  Och så undrar jag om det bara är jag som får ett autoriseringsfönster när jag går in på din blogg. Och det står att det krävs för bloggen annanbanan.blogg.se ??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det är många som får upp det. Jag vet inte vad ajg ska göra, hittar ingenstans där jag kan få hjälp med det och det tycks ju inte försvinna av sig själv :(

   Radera
 9. Jag tycker att hårfärgen är jättefin!

  SvaraRadera
 10. Tycker också du ser jättefin ut!

  SvaraRadera
 11. Jag tycker färgen ser helt perfekt ut på bilden - jättesnyggt!

  SvaraRadera
 12. Jag tycker det ser jättefint ut, men är det inte som man föreställde sig så förstår jag att man pratar om det. Jag har perioder då jag tjatar jättemycket om mitt hår. Fråga bara mina vänner =)

  SvaraRadera
 13. Jag tycker att du ser jättefin ut! Och du passar grymt bra i rött! Eller vinrött :)

  SvaraRadera
 14. Jag tycker det ser jättefint ut! Blir lite sugen på att testa själv!

  SvaraRadera
 15. Åh jag känner igen mig så väl. Jag valde att våga satsa på rött och har nu väldigt rött men det har tagit flera omgångar, och jag har också lyckats köpa fel färg flera gånger och det blivit mörkt som bara attan.. Jag har lärt mig att om det bara ser ut som morot i början när färgen börjar verka så blir det bra i slutändan, iaf för mig.:P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju skitsvårt att veta vilken färg som är bra och hur den kommer att se ut på just mitt hår! Ah, det där med morot ska jag lägga på minnet :)

   Radera
 16. Det blev ju Supersnyggt, men synd det inte blev som du tänkt dig. Ska bli spännande att se hur det slutar! :)

  SvaraRadera