fredag 19 oktober 2012

Ibland blir det så mycket bättre än förväntatIbland kan jag känna att jag blir lite väl negativ i onödan, att jag tar ut saker och ting i förskott. Som igår när jag vaknade urtidigt efter att ha sovit kasst och jag bara utgick ifrån att det skulle bli en jobbig dag. Jag trodde direkt att Elly skulle vara gnällig och trött, men sedan var hon jättego nästan hela dagen. På rytmiken var hon mer aktiv än någonsin, trots att hon höll på att somna på vägen dit. Det var uppehåll förra veckan och på de här två veckorna måste Elly ha tagit ett stort språng i utvecklingen, för hon sjöng med, klappade, dansade och trummade på ett helt annat sätt. Det var som om hon hade kommit till en ny medvetandenivå. På eftermiddagen var vi ute i regnet och hoppade i vattenpölar och sedan bakade vi småkakor. Elly tyckte det var kul att knåda degen och att lägga upp små bitar av den på plåten.  Roligast av allt var dock att hälla på strössel. 

Visst, sedan blev nattningen lite jobbig, men hey, en kan inte få allt. Vi hade en jättemysig dag tillsammans och jag borde vid det här laget ha lärt mig att inte måla fan på väggen på det här sättet. Amen.

11 kommentarer:

 1. Så himla skönt när en förväntad skitdag blir precis tvärtom!

  SvaraRadera
 2. Undrar om de små liven kan känna på sig när morsan behöver en mysig dag? ;)

  SvaraRadera
 3. Var går ni på rytmik? Sonja o jag går på Rytmikverkstan, verkligen jättebra. Hon tycker det är hur kul som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där går vi också, vi trivs hur bra som helst där!

   Radera
  2. Karin är fantastisk, eller hur? Nästan lite läskigt hur de små blir som helt förhäxade av henne. Vi går i en 9-15 mån grupp och tänkte fortsätta i en äldre grupp till våren. Har E någon favoritlåt/moment? Sonjas är "havet", det stora blå tygstycket, hon blir oerhört exalterad.

   Radera
  3. Ja, det är häftigt att de små kan vara så pass fokuserade. Vi gick i 9-15 förra terminen, nu är de väl från ca 16 mån-2 år. Elly älskar också havet, hon satt och gjorde vågor som bara den sist, och rusade in under havet! också gillar hon när de får spela på trummorna.

   Radera
 4. Rytmik låte så mysigt och kul! Så tråkigt att det inte finns här :( Och baka kakor med Charlie måste jag testa! Han ha inte varit med i köket alls, förutom att han leker vid mina fötter när jag lagar mat :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd att ni inte har rytmik, det är så kul! Ja, men testa att baka, det är nog bra för dem att få kladda lite :)

   Radera
 5. Det är väl himla härligt att bli överraskad med en bra dag då man förväntat sig något helt annat. :)

  SvaraRadera