tisdag 16 oktober 2012

Titta, vi pärlar!


Ända sedan jag blev gravid har jag längtat efter att kunna pärla med mitt barn. Helst av allt vill jag göra såna där gölliga pärlplattor med Super Mariomotiv, men vad som helst som innefattar pärlor går bra. Så idag när Elly hittade en påse med pärlor och verkade tycka att den var väldigt spännande, tänkte jag att det var dags. Tisdagen den 16:e oktober blev alltså dagen då Elly gjorde sitt första pärlarmband. Att hon sedan tyckte att det allra roligaste var att hälla ut alla pärlor på golvet och att det näst roligaste var att ställa sig i burken pärlorna skulle ligga i spelar ingen roll. Jag höll fram tråden, hon valde ut alla pärlor själv, förutom de tre sista, vid det laget hade hon tröttnat, och lyckades trä på de största pärlorna själv. Jag smäller nästan av när jag tänker på allt pyssel som kommer att göras i det här hemmet de kommande åren, och jag ser mig inte ens som en pysslig människa!

(Innan någon ringer soc: Elly stoppar i princip aldrig småsaker i munnen, hon hade napp inne och jag tittade noga på henne hela tiden, så inga barn kom till skada under det här pysslet)

17 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Jag längtar också! Satt och ritade med Dexter idag. Mysigt.

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt!! Det måste jag göra med Äpplet någon dag :-D Tänk vilken grej att ha smycken som ens barn gjort... Snyft!

  SvaraRadera
 3. Med dessa lite större pärlor och tillhörande plattor behöver man inte vänta lika länge på pärlplattandet :) http://www.toyme.se/Pyssel/Paerlor/Hama-Maxi-Paerlor-Presentask.htm

  SvaraRadera
 4. Finns det plattor med Super Mario!?! Måste genast googla! Yrvind är nyfrälst Super Mario fan och har kommit in i en riktig pärlplatteperiod. Hamas maxi pärlor som Anna O tipsade om är jättebra att börja med tycker jag med, det gjorde vi, panduro har en hel del.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju inte jag testat att göra Super Mario, men jag tror det är vanliga pärlplattor, antingen runda eller stora, också skriver en ut beskrivningar/mönster på nätet, eller ritar egna! Jag får köpa maxipärlor helt enkelt!

   Radera
 5. Och för övrigt, heja Elly, vad häftigt!

  SvaraRadera
 6. Glöm dagen då barnen går eller skrattar - pärlandet is the shit ;)

  SvaraRadera
 7. Åh va kul, mer pyssel åt folket!

  SvaraRadera
 8. Pärlplattor är ju så underbart roligt! Vad duktig hon är :)

  SvaraRadera
 9. Vad roligt! Tänk att så har jag också tänkt! Lite stört antagligen, ungen är ju inte ens ute ännu...

  SvaraRadera
 10. Mysigt med pyssel! Jag tänker jämt att jag/vi borde pyssla, men det händer inte mer än så...

  SvaraRadera
 11. haha jag tännkte inte ens på att det kunde vara farligt. Kanske för att Vide heller aldrig har varit en sån som stoppar saker i munnen :)
  älskar att pärla och hoppas att Vide också kommer tycka det är skoj :)

  SvaraRadera
 12. Men jag dör, tiden är alltså snart här! Det känns som att julklappsönskningarna är klara, pyssel!!

  SvaraRadera
 13. Men vad mysigt! Jag längtar också efter att göra pärlplattor!! :)

  SvaraRadera
 14. Gud vad många timmar man kommer kunna slå ihjäl med pyssel i framtiden! Jag ser mig inte heller som pysslig, årets höstpyssel blev att plocka några löv och kastanjer och OJ vad jag skryter om detta. Det var ju kul! Inez fattade dock inte varför man skulle ha torkade löv på kylskåpet...

  SvaraRadera