tisdag 13 november 2012

Gubbrock har haft en stor plats i det här förhållandet på sistone

Niklas och jag har utvecklat en ny hobby på sistone. Den går ut på att vi lyssnar på Rockklassiker (radiokanalen alltså; vi har nästan alltid radion på i köket när vi lagar mat och när vi äter) och diskuterar huruvida varje låt vi hör är gubbrock eller inte. Vissa låtar är vi helt överens om; Dire Straits, Toto, U2 och Scorpions hamnar alltid i gubbrockfacket. Niklas tycker däremot att ungefär allt som är från 70-talet (särskilt Led Zeppelin)och  allt med Mötley Crüe (eftersom de är gubbar nu för tiden) är gubbrock, vilket jag inte alls håller med om. Å andra sidan påstår Niklas att jag säger att allt jag inte gillar är gubbrock och att allt jag tycker är bra inte är det. Jag har även lite svårt att sätta ord på hur gubbrock ska definieras, medan Niklas en vacker dag uttryckte det som att "det inte har så mycket med musiken att göra, utan det är mer beroende på om det är gubbar som lyssnar på musiken som avgör om det är gubbrock". Han höll dock med om att det kanske var en lite ovanlig definition.

Ja, så roar vi oss i det här förhållandet.

3 kommentarer:

  1. Jag tycker hans definition var bra, så tänker jag att gubbrock är :) (eller hur man säger)

    SvaraRadera
  2. Gubbrock är väl också lite töntigare än reguljär rock? Typ ej så coolt, så att säga.

    SvaraRadera
  3. Hehe vi lyssnar också på en del gubbrock. ^^

    SvaraRadera