tisdag 27 november 2012

Lekens helande kraft

Det är häftigt hur barn använder sig av lek för att bearbeta saker och ting. När Elly var sjuk tog jag tempen på henne i rumpan och gav henne suppar (försökte ge flytande alvedon, men hon tvärvägrade. Hon tyckte att det var väldigt jobbigt och grät varenda gång. När hon började bli bättre tog hon febertermometern och låtsades ta tempen på sin stora nalle, samtidigt som hon gjorde gråtljud åt nallen och klappade den och pratade lugnande. Det här upprepade hon flera gånger. Jag måste komma ihåg att i fortsättningen försöka visa på Ellys leksaker vad det är jag ska göra, när jag måste göra något som kan göra ont eller upplevas som obehagligt.

5 kommentarer:

  1. Man lär så länge man lever ! Kram från mormor o mormorsmor !

    SvaraRadera
  2. De är så himla smarta de små! När jag kom till förskolan igår berättade Isolde för mig att hon ramlat och slagit sig i pannan under dagen (vilket även en pedagog bekräftade). "Ramla" sa hon på sitt vis och tog sig sedan på pannan och kved "Aaaaj". Vad hände med det lilla knytet en födde liksom? Kan även slå ett slag för örontermometern. Kostar ca 600 spänn men oj vad värd sina pengar om du frågar mig. Tre sekunder i örat och inte alls obehagligt.

    SvaraRadera