fredag 23 november 2012

Smitarna

Idag var Elly och jag och handlade på Hemköp. Egentligen tycker jag bättre om att handla på Willys, men vi har börjat gå till Hemköp eftersom de har en liten kundvagn för barn. Hela handlingen förflyter så mycket smidigare när Elly kan köra varorna. Elly är för tillfället väldigt fascinerad av ägg, eller "äjje" som hon säger och när vi kom till äggen och jag la ett 6-pack i hennes lilla vagn, ville hon ta upp äggen. Jag sa till henne att hon inte fick röra äggen, hon började titta på något annat, jag fick syn på 5-kronorskorgen och vände ryggen till. Och hörde förstås ett olycksbådande ljud. När jag vände mig om igen låg alla sex äggen krossade på golvet och Elly sa "oj!". Jag sa likadant och sa till Elly att vi skulle leta reda på någon som jobbar i affären, så att hen kan städa upp. Eller vi. Jag sa nog vi till Elly. Då hör jag en butiksanställd stå och gorma en liten bit ifrån oss. Hen skriker "jag hatar den här jävla vagnen, jag vill bara slänga ut den, det ser för fan ut som om jag är full när jag kör den!" Vagnen hen syftar på är alltså en vagn full med varor i kartonger som hen håller på att packa upp. Personen i fråga ser beyond aggressiv ut och yrkesskadad som jag är, tänker jag att hen nog önskade att hen var full och jag bestämmer mig för att varken Elly eller jag fötjänar en utskällning av den här människan. Så jag lyfter helt sonika upp Elly och halvspringer med henne under ena armen och körande den lilla vagnen med den andra mot kassan. Och tänker att det är tur för butikspersonalen att vi snart ska åka på semester, för annars hade vi köpt ett 15-pack med ägg.

3 kommentarer:

  1. Haha, vänd aldrig ryggen till!!

    SvaraRadera
  2. Jag förstår VERKLIGEN varför du inte tog hjälp av denna person...

    SvaraRadera
  3. Helt rätt agerat i det läget, tycker jag!

    SvaraRadera