måndag 17 december 2012

De gör som du gör

Ni vet hur barn tar efter ens beteende?
Det har Elly demonstrerat här de senaste dagarna.
När jag var som mest förkyld råkade jag attacknysa när vi åt lunch, vilket ledde till att den rejäla korvstroganofftuggan jag just stoppat i munnen hamnade på golvet (eftersom jag tycker det är äckligare att nysa ut mat i handen än på golvet fick det bli så. Jag ber om ursäkt om någon tappar aptiten nu). "Oj!" ropade Elly och spärrade upp ögonen och så fort jag hade tagit upp maten från golvet böjde hon sig lite åt sidan och spottade ut mat på golvet. Förstås. Sedan har hon upprepat detta ett antal gånger. Förstås.

Fast idag gjorde hon en väldigt söt sak. När vi lekte i köket såg hon att jag var lite narig runt näsan och gick därför till sitt rum och hämtade sin rumpsalva (som jag ivrigt använde på näsan när jag snöt mig hela tiden, Silon heter den, gör underverk för skinnflådda näsor) och smorde varsamt in min näsa.

7 kommentarer:

 1. Men hur söt är hon inte!? Omtänksam!

  SvaraRadera
 2. Haha vad hon är underbar!

  SvaraRadera
 3. Gull-Elly! Klart man måste ta hand om mammas näsa!

  Och ja hjälp vad det stämmer det där med att barn tar efter direkt. För att inte tala om vad de säger. Vet inte hur ofta jag hör M utbrista "Åh herregud vad trött jag blir!" när något inte går som han vill, känner mig rätt träffad då..

  SvaraRadera
 4. Ha ha, det där är ju både gulligt och skrämmande ibland. Min dotter brukar ta en servett och torka av bordet, och gillar att sopa med sopborsten- är det så hon ser mig? Som nån som går runt och städar hela tiden? Inte riktigt den bilden jag vill ge henne...

  SvaraRadera
 5. Kan det bli gulligare är er unge? Åh, hjärtknipet här nu.

  SvaraRadera