torsdag 13 december 2012

Lanzarote I

Flygresan gick så mycket bättre än förväntat. Elly satt i våra knän och lekte med småsaker vi hade köpt till henne, åt lite kex och drack smoothie och fick höra sagor. Hon blev lite småkinkig en stund, men sedan somnade hon och sov i 45 minuter. När vi var framme tog det en stund innan väskorna kom och då blev hon lite rastlös, men då var det bara för mig och Niklas att turas om att gå runt med henne medan den andra stod vid väskbandet. Sedan tog det bara en kvart eller så att åka till hotellet och då slumrade Elly till någon minut i bussen. Hon klarade den där resdagen så himla bra, med tanke på att hon hade varit vaken sedan 5, inte sov så mycket under dagen och att det var så många nya intryck för henne. 
När vi hade checkat in på hotellet hann vi precis äta lunch innan den plockades bort. Vi höll på att smälla av när vi såg all mat! Det fanns flera olika rätter att välja på; kött, fisk och vegatariskt, det fanns en massa grönsaker, flera sallader, ett dessertbord osv. Det fanns alltid bra mat för Elly också och många gånger åt hon bättre än hemma, men vid vissa måltider ville hon knappt smaka. 
Efter maten kollade vi in poolen och Elly blev genast intresserad av den. Sedan gillade hon att hänga vid poolen under hela vår vistelse. Hon stod gärna och spanade på pensionärer som simmade både länge och väl.
Sedan gick vi en liten sväng ner mot stranden, som började på andra sidan gatan och njöt av att det inte var grå och regnig november.
Vi hade lite otur med vädret de första dagarna; det var ca 20 grader varmt, men ganska blåsigt och det kom en del skurar, som dock gick över fort. Tydligen var det sämre väder än vad det brukar vara på Lanzarote. Efter ett par dagar blev vädret stabilare och jag kunde gå i shorts och linne utan att frysa, men utan att svettas. Helt lagom för mig med andra ord.

4 kommentarer:

  1. Åh vad härligt det låter! Och vad bra att resan gick bra

    SvaraRadera
  2. Vad härligt det låter och skönt att resan gick bra!

    SvaraRadera
  3. Åh det låter ju underbart!

    SvaraRadera