onsdag 19 december 2012

Lanzarote II

Bra grej att glömma när du ska åka på semester: bikini. Eller inte. När jag packade la jag fram tre stycken, men på något sätt hamnade ingen av dem i min väska. Dagen efter att vi kom till ön fick det således bli bikinishopping. Det var inte helt lätt, för när jag såg utbudet av badkläder blev jag lite pryd, då jag kände att jag ville täcka aningen mer än bara bröstvårtorna upp till och lite mer än snippan och själva rumphålet nedtill. Hur som helst, jag gick upp en storlek, köpte två bikinis och använde överdelen från den ena och underdelen från den andra.

Stränderna omkring oss var verkligen vackra; de kantades av palmer, var delvis täckta av svart sand (eller vulkanstoft) och vattnet var långgrundt.

Det var alltid ganska mycket vågor, vilket jag tycker är jätteroligt, men de gjorde det lite svårt för Elly att bada.

Hon nöjde sig ofta med att bara gå i vattnet med fötterna. Också ÄLSKADE hon att leka i sanden. Hon grävde, kröp och rullade i den, kastade sand över hela sig och skrek av glädje. 

På hotellet fanns det två pooler; en stor för vuxna och en liten för barn. Första dagen skulle jag bada med Elly, men när vi kom till barnpoolen såg jag att det stod att den var 0,9 m djup, så hon fick bara stå på trappan och plaska runt där, till sin stora besvikelse. När jag sedan beklagade mig för Niklas om att poolen var för djup, gick han och kollade och det visade sig att jag hade läst skylten upp och ner; poolen var alltså 0,6 m djup! Ett s.k. blonde moment från min sida. Efter detta fick Elly bada ordentligt i poolen och hon älskade det. 
2 kommentarer:

  1. Så härligt det ser ut! Känns onekligen som om lite sol och värme skulle sitta riktigt bra just nu...

    SvaraRadera
  2. Å vad skönt med solsemester! Vi lär få vänta ett tag, men sen...!! Det är precis rätt tid att åka iväg nu.

    SvaraRadera