onsdag 9 januari 2013

Hej mens, it's been à while!

Ok, det KAN hända att jag hade lite PMS igår och att det bidrog till att hela dagen kändes så eländig. För onsdagen den 9 januari 2013 kommer att gå till historien som dagen då menen gjorde comeback i min kropp efter 2,5 års frånvaro. Jag hade gärna sluppit den ett tag till, eller ännu hellre: för alltid, men är glad för de här 2,5 åren.

Förresten så hade jag förväntat mig att när menen väl kom tillbaka, så skulle den göra det med besked, tänk forsande blod, nedblodade kläder och livmodersmärtor som skulle få mig att ligga och stortjuta i fosterställning, men så blev det inte. Det slår mig nu att det var precis som när den kom första gången när jag var 14 år; inte särskilt mycket blod och inte en känning i magen. Så får det gärna förbli.

15 kommentarer:

 1. Oj vilket långt uppehåll! Min kom tillbaka när Kaja var dryga halvåret. Lyxigt värre att slippa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så blev du på smällen igen, hihi!

   Radera
 2. Haha, gratulerar! Så nu är det snart dags för nästa unge antar jag?

  (Obs, skämt. Vet att du ogillar sånna kommentarer lika mycket som jag.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, för alla vill ju ha en till unge direkt!

   Radera
  2. Ammar du fortfarande förresten? Är det inte så att mensen oftast håller sig borta medan man ammar? Jag har dålig koll känner jag.

   Radera
  3. Ja, jag ammar fortfarande. Det verkar vara lite olika det där, för en del kommer den tillbaka när barnet inte helammas längre, för andra kommer den snart efter förlossningen trots att bäbin ammar hur mycket som helst.

   Radera
 3. Vilket långt och härligt uppehåll! Jag har då ingen aning om när min mens skulle ha kommit, för jag började om med minipiller direkt efter efterkontrollen. Var så otroligt rädd för att bli gravid igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var skönt att slippa!

   Radera
 4. Grattis på riktigt till den lilla, oonda mensen och hoppas verkligen att den håller sig så!! Jag har ont och blöder både vid ägglossning och mens. Och den mängden som kommer vid mens är inte att leka med. Hatar min mens! Bajs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jag trodde det skulle vara, men vem vet, det är kanske bara är en liten försmak.

   Radera
  2. Det var när jag satte in kopparspiral som helvetet började. Måste ta tag i att byta! Vet inte vad jag ska byta till bara...

   Radera
 5. Grattis!(?) Fasiken vad länge!
  Min kom ju efter 4 månader, kände mig snuvad..lurad och blev väldigt besviken.
  Och sen var den konstig men den skötte sig nästan för att sen bli en otyglad tonåring som jag fick tämja med p-piller. Och nu är den konstig igen, eftersom jag bara använt p-piller i 2 månader. Men hej, så länge man slipper mensvärken from hell och forsen så är det ju lugnt.
  Welcome back!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 4 mån, wtf?
   Jag har alltid haft oregelbunden mens, förutom när jag har ätit p-piller då.

   Radera
 6. Mens är skit. Det var bara det jag hade att säga om saken.

  SvaraRadera