onsdag 16 januari 2013

Jag behöver inte vara så präktig jämt

När jag hade skrivit klart det förra inlägget fick jag för mig att jag vare tvungen att skriva in en liten parentes i det. Ett tillägg om att Elly i vanliga fall inte får titta så mycket  TV, men att hon får göra vad hon känner för när hon är sjuk. Sen blev jag lite trött på mig själv och ville istället skriva ett inlägg om att jag inte måste framstå som så duktig hela tiden, att jag inte behöver förklara mig för någon. Så. Nu har jag skrivit det.

5 kommentarer:

 1. Åh det är rätt svårt i det här föräldraklimatet som råder när man ska helst baka surdegsbröd, koka sin egen fond och köra omkring med en dansk cykelkärra och bara klä barnet i ekologiska kläder. Håhåjaja.
  Jag ahr präglat B på dvd:n. Vi kollar sällan på tv men mycket på film. Och jag älskar faktiskt att han har gått över till riktiga filmer nu. Vi kan kolla på pippi (den riktiga pippi) och Mamma mu och Pettson&Findus. Det förenklar min vardag med att man kan distrahera honom lite när jag duschar och lagar mat, visst kan han vara med vid matlagningen men när vi kommer hem från dagis och han är sjukt trött så blir det bara pannkaka. Bättre med Kråkan och Kon liksom. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är liksom alltid något en gör lite fel... Sen kan jag vara rätt dömande också, när det gäller andra saker, det är nog så för de flesta.
   Elly brukar titta på barnprogram när vi är skälva och jag ska sminka mig, det är svårt att få till det på annat sätt. Fast hon går inte med på att titta på tv själv, så jag får sitta jämte henne i soffan. Jag ser faktiskt fram emot att kunna se hela filmer tillsammans med henne och även mot att hon kan sitta och titta själv medan jag gör annat.

   Radera
 2. Här rulla både barnkanalen och dvd-filmer på eftermiddagarna. När vi kommer hem från föris är hon så trött att hon inte orkar leka själv, och då måste vi ju fixa mat och så så vi kan inte sitta med henne, då är dvd-film bra. Det är ju heller inte kul för någon om hon bara hänger vid våra ben och gråter liksom :P Jag förstår precis känslan av att vilja förklara sig!

  Vill förresten också säga att jag lider med er med sjukdomar, de tar liksom aldrig slut just nu känns det som. Så himla less.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner nog så bara för att det där om att barn under två år inte ska titta på tv finns där i bakhuvudet. Men jag tror inte det är så farligt så länge TV:n inte ersätter mänsklig kontakt. Jag tror det blir mer tv här när Elly har börjat föris och jag har börjat jobba, en får ju försöka underlätta vardagen så gott det går!

   Tack! Jag hoppas verkligen att febern ger sig nu...

   Radera
 3. Känner igen det där. Bra skrivet.

  SvaraRadera