onsdag 16 januari 2013

Också slår den där oron till igen

När Elly hade fått supp, skulle Bambi få supp.

Sen fick Bambi blöja. Det fick även nallen och ormen och så chillade alla sjuklingar i soffan.

Den där oron ni vet? Den kom tillbaka. Matvägrandet fortsatte och igår fick Elly feber igen (hon hade feber under ett i början av förra veckan). Det vanligtvis så pigga och påhittiga barnet blev slött och passivt och ville mest titta TV. Jag trodde inte att hon var dödssjuk direkt, men det kändes ändå inte bra att febern kom tillbaka och att hon knappt hade ätit på flera dagar, så jag ringde BVC och rådfrågade. Sköterskan tyckte att vi skulle gå till vårdcentralen, så där var vi idag. Läkaren tittade i öron och hals och lyssnade på lungorna, men kunde inte upptäcka något konstigt. En virusinfektion trodde han och sa att vi skulle komma tillbaka om hon inte blir bättre om några dagar. Också stillade han min oro om maten och sa att det är ingen fara så länge hon dricker vatten och ammar. Puh! 

För övrigt så blev jag positivt överraskad under detta Ellys första VC-besök. Jag hade trott att vi skulle få hänga där hela förmiddagen och smittas av influensa, TBC och kräksjuka på kuppen, men jag tror att vi var där max 50 minuter. Helt överkomligt alltså. Dessutom hade jag trott att läkaren skulle göra lite större affär av att vi ammar, men han tyckte bara att då får ju Elly i sig näring genom mjölken.

Men vilken skillnad det är att vara hemma med ett friskt barn på 21 månader och ett sjukt! Det blir ett helt annat tempo nu, inget springande, hoppande och busande, utan mest gos i soffan med TV-tittande och sagoläsande och bara korta stunder av lek. Idag när jag inte har oroat mig så mycket, så har det faktiskt varit en ganska mysig och avkopplande dag för mig, även om tiden har gått ganska långsamt.

1 kommentar:

  1. Jätteskönt att det gick bra!
    I Norge finns det inga vårdcentraler direkt..annat än från klockan 17 då ens fastläkare stängt. Så man får komma in med en gång. Något som också är så bra är att de prioriterar när det gäller barn. Det gör de säkerligen i Sverige också men jag var typ jämt sjuk när jag var liten och minns att jag fick sitta länge länge länge och vänta bland alla sjuka människor. Tyckte hon om det? Junie är inte det största fan:et av att bli undersökt av doktorn ;) Hoppas hon repar sig nu (och Junie får se på tv:n om hon känner för det numer, den står på när vi är hemma och om det är något program hon fastnar för så står hon i någon minut, sen ramlar hon vidare..

    SvaraRadera