lördag 16 februari 2013

The real thing

Den första mensen efter preggo, förlossning, amning och allt det där, visade sig vara en liten övningsmens. En liten övning inför den här jävla mensen jag har nu. Just nu ligger jag på soffan hos mina föräldrar och slöar medan mamma är ute och leker med Elly. Jag är yr i huvudet och kroppen känns helt tung och svag. Och det bara blöder och blöder. Överväger sterilisering.

11 kommentarer:

 1. Överväger samma sak just nu, av samma anledning.

  SvaraRadera
 2. Har hört att hormonspiral är bra mot menshelvete, om man känner sig bekväm med hormoner. Ska gå att kombinera med amning enligt den info jag fått, så blir nog en sån här efter att unge #2 poppat ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae, känner starkt obehag bara vid tanken på att stoppa in nåt i kroppen, och särskilt i snippan, så där.

   Radera
 3. Folk säjer ju ibland att mensen blir jobbigare efter att man fått barn men min teori är att den blir jobbigare efter 30. Vill ju inte måla fan på väggen nu eller säja att det är så för dej men efter att ha passerat 30, från att ha varit en sån där som bara: Jaha, hoppsan, mens!, så känner jag numera av varenda hormonförändring i min kropp, t.o.m ägglossningen är rätt jobbig. Hoppas du mår bättre snart. KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan säkert vara så. Det var ju så längesen jag hade riktig mens, så jag har liksom glömt bort hur det är. Men det var annorlunda den här gången, kan inte minnas att jag har blivit så yr tidigare, eller fått så ont i snippan. Däremot hade jag mer mensvörk förr, den får gärna stanna borta!

   Radera
 4. Men fy, förlåt!! Vad deppigt jag skrev! Du mår dåligt och jag bara: Det blir värre. Så behöver det ju absolut inte vara för dej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä men så tolkade jag det inte alls! Du skrev ju en omtänksam och gullig kommentar!

   Kram

   Radera
 5. Samma här, funderar på om jag har endometrios (båda mina systrar har & jag hade ju det där myomet..). Den senaste omgången kräktes jag tom. fast inte för att jag hade ont utan pga av att hela magen var uppsvälld. BLÄ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste googla endometrios.

   Men fy fan för att kräkas av eländet! Hoppas det bara var en engångsgrej!

   Radera
 6. Jag satte in hormonspiral efter förlossningen och halleluja. Mensen minskar med typ 90% eller försvinner helt. Inga jobbiga hormonbiverkningar som efter p-piller, eftersom det bara är lokala hormoner (dvs går inte heller över i bröstmjölk vilket är ett extra plus). Inte så bekvämt att sätta in men fantastisk när den väl sitter där.

  SvaraRadera