måndag 11 februari 2013

Vardagsglimtar

Ibland saknar jag de där små vardagliga inläggen, de där om vad vi gör en helt vanlig dag och så. Förmodligen är det Instagrams fel, men jag tänkte att jag skulle försöka börja med dem igen, inte minst är de roliga för mig själv att titta tillbaka på.
I lördags hade jag tenta. Det gick bra, vilket jag inte hade vågat räknat med att det skulle göra. Jag var således enormt lättad efteråt.

När tentan var över stegade jag iväg mot TGR, där jag köpte en göllig ljusslinga till Ellys rum och en bollslinga till hallen. Väl hemma drog jag ner Ellys gardin, flyttade vimplarna till fönstret och hängde dit ljusslingan.  Sedan mötte jag upp min mamma, som var här över helgen, och Elly på stan och åt thaimat. Elly är väldigt förtjust i just thaimat, särskilt i nötterna, som hon ibland låtsas sätta i halsen. Citronen som låg i vattenglaset var inte så dum den heller.
När vi kom ut från restaurangen hade det börjat snöa. Elly blev så glad att hon la sig ner på marken. Det var något hon även gjorde lite senare på dagen, när vi hade handlat. Då kröp hon omkring, ålade sig och låg på mage som en liten knubbsäl och ville inte alls resa på sig.
På kvällen firade mamma och jag att min tenta var över; mamma med ett glas vin och en tidning, jag med ett glas vin, räkchips, choklad och lite washitejpande på konservburkar. Party liksom!

Igår kom min syster, som var i stan över helgen, och hälsade på. Jag gav, med ett litet uns sorg, bort min fina och varma mössa till min syster, eftersom jag tyvärr ser ut som en afghanhund, och inte en rysk isprinsessa, i den. Vi var ute och åkte pulka, vilket Elly tyckte var kul en stund, sen ville hon åka rutschkana och gunga. 

Så åkte mamma hem och sedan for min syster och så var det bara jag och Elly kvar. Vi lekte med Duplo, la pussel, sjöng och ställde i ordning Ellys rum igen. Dagen innan fick hon nämligen för sig att möblera om lite och jag var inte helt nöjd med resultatet. Elly var på topp i stort sätt hela helgen och älskade att få så mycket uppmärksamhet från flera vuxna. Men herregud, vad ungen tjatar! Hon pladdrar på och upprepar vissa meningar gång på gång på gång på gång. Ofta räcker det inte att svara henne, utan en måste upprepa meningen hon precis har sagt för att hon ska sluta säga den om och om igen. Men samtidugt är det förstås väldigt roligt att hon pratar. 


12 kommentarer:

 1. Tror du amningen bidrar till babbligheten eller har vi bara verbala barn? Har E haft napp?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig tänkt det faktiskt, intressant! Fast Elly har napp, ganska mycket under vissa perioder. Kanske tur det, annars hade hon väl babblat hål i huvudet på mig!

   Radera
 2. vad är TGR? och vart ligger det? tycker också ljusslingan va göllig och vill köpa en sån jag med. (bor i götet) och sen undrar jag även om du gjort vimplarna själv, annars vart köper jag sådana? :) många frågor det blev nu.
  hare fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en butik på avenyn, vid Kappahl, som säljer inredningsgrejer, småprylar, krimskrams och allt oviktigt och viktigt du kan tänka dig. Till låga priser dessutom!

   Vimplarna barnöga köpt på Tradera.

   Radera
 3. Åh vad jag gillade nästsista bilden!!
  (på ryska isprinsessan ;D)

  SvaraRadera
 4. Åh, vad roligt. Jag gillar dina vardagsglimtar :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också dina vardagsglimtar och tycker det är lite trist att insta kommit ivägen för allt bloggande. Jag saknar det. Både mitt och andras.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite synd. Jag saknar liksom det här spontana bloggandet med en eller ett par bilder och lite text om de där små sakerna. Å andra sidan är ju instaformatet väldigt snabbt och smidigt för småbarnsföräldrar och andra som inte har så mycket tid till att sitta vid datorn.

   Radera
 6. Jag tror det mesta är Instagrams fel ;-) Och av den anledningen så känns det även som det var igår jag var in här även om det var ja, evigheter sedan. Men jag tror du ursäktar mig :-)
  kram fina!

  SvaraRadera