fredag 8 mars 2013

Gnäller lite om sömnen bara

Det där med sömn funkar väl inte så där jättebra just nu. Ingen dagsvila igår och i natt vaknade Elly och ville gå upp. Igen. Det tog fyra timmar att få henne att somna om. Sovmorgon? Nej, vid 7 skulle vi upp. Och sedan en timmes nattande på förmiddagen, trots att ungen var jättetrött. Värst av allt? Att jag kämpade för att få henne att somna så att jag skulle få sova lite också, men sen kunde jag förstås inte somna. Och eftersom Elly sov på dagen idag förbereder jag mig på 2-timmarsnattning i kväll.

Det är kul nästan jämnt. *upprepar "det-är-bara-en-fas" som mantra*

6 kommentarer:

 1. Sömn, som jag saknar dig! Vet hur det känns. Önskar dig en bättre natt nu!

  Anna Granström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det blev bättre i natt :)

   Radera
 2. Det blir säkert bättre när hon börjar förskolan.


  HAHAHA!! Förlåt, var tvungen, föreställer mig att förisivrare skulle komma med den kommentaren. Vet hur det känns, är som i en dimma och somnade 20 igår. Kram och hoppas det vänder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, har faktiskt tänkt tanken själv...
   Men är det inte så att det där med att "det löser sig när hen börjar förskolan" används lite på det mesta? Mat, sömn, "trots"...?

   Radera
 3. Bambi somnar själv om kvällarna nu. Jag har alltid legat bredvid tills han somnat, emn så hände det något - kvällsnattningarna blev sjukt utdragna och en kväll när han låg och babblade mest så kramade jag honom och sa godnatt. reste mig och gick ut. Nattlampa på och dörren öppen förstås, beredd på ett vrål, han låg och babblade ltie till och sen knäpptyst. JAg var i chock. Resultatet nu är att han somnar svårare på dagsvilan, då vill han ha sällskap fortfarande men på kvällarna somnar han på 10 minuter. Naturligtvis går jag in när han blir läedsen, men det händer kanske 1 gång i veckan. Det här började runt jul och jag är fortfrande i chock.
  Hoppas det löser sig! Sömn är så himla viktigt, man mår ju sjukt dåligt utan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, vad häftigt! Det är säkert alla trygga nattningar sm har gett resultat. Jag skulle nog testa detsamma om det inte vore för att Elly smiter från sängen när hon inte vill sova.

   Radera