fredag 15 mars 2013

Lycka är att få köra traktor, oavsett vad som finns mellan benen

När Elly och jag kom till Plikta idag, visade det sig att det var Ellys lyckodag. Parkleken hade nämligen inte bara besök av två ponies, utan även av en traktor, som barnen fick sitta i. När Elly stod och beundrade underverket och väntade på att få "köra" det, träffade vi på en mamma som sa att hennes son älskar lastbilar, traktorer och liknande. "Det är likadant med Elly,"sa jag," hon älskar alla fordon". "Jaså? Så det gäller tjejer också?" "Ja, jag tror det handlar med om åldern, än om könet"

15 kommentarer:

 1. Men alltså! Ja det är ju i snoppen fordons-genen sitter...

  SvaraRadera
 2. Vilken dröm! Har funderat på var vi ska gå för att Alex ska få kolla på stora fordon. Det finns ett spårvagnsmuseum här, borde kanske gå dit.
  Jag tycker det känns skönt med ett exempel på en tjej som gillar fordon! Folk har en tendens att kalla Alex passion för typiskt killig och då kommer det vara bra att kunna säga att det faktiskt finns tjejer som också gillar stora saker som rör sig, låter och har lampor. What not to like för en 2-åring liksom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker det är bra att Elly gillar såna här grejer också, annars är hon ju inte så dör klättrig och "vild" av sig, utan sitter gärna och lägger pussel, ritar och pysslar, och jag tycker mig märka att folk liksom tycker att hon är en typisk tjej. Visst, det får hon förstås vara, men risken är ju att hon blir behandlad på ett begränsande sätt!

   Radera
 3. Haha, Sonja älskar också bilar och fordon i allmänhet, snippa till trots. Folks föreställningar om vad tjejer och killar "ska" gilla känns så märkliga och förlegade.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite som om en skulle säga "oj, kryper hon? Det trodde jag bara killar gjorde!"

   Radera
 4. Åh man kan liksom inte annat än sucka. Bambi har precis börjat intressera sig för större fordon. De låter liksom mer när de kör förbi och vi bor mitt mot en byggplats. Troligen har intresset inte med hans snopp att göra. /AnnaCarin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju jättespännande med stora saker som låter, oavsett kön!

   Radera
 5. Tipsar om en tävling där man kan vinna presentkort på 1000 kronor till fotoframkallning från Instagram:
  http://instabild.se/blogg/2013/03/bloggtavling-vinn-presentkort-pa-1000-kr/

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sparkles, förlåt! Jg råkade smula på paddan, skulle vifta bort smulorna och råkade då radera din kommentar, det var inte alls meningen!

   Radera
 7. Kaja pussar alla (bilder på) helikoptrar hon ser. Är även mycket förtjust i flygplan.

  SvaraRadera
 8. Jag gillade verkligen inte traktorer när jag var liten, det kan iofs haft ganska mycket att göra med att gubben som skottade snö hos farmor (där jag ofta var) ungefär var lite halvblind och man var tvungen att akta sig en massa för att inte bli överkörd eller överskottad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inget minne av att jag gillade dem heller, men det gjorde jag säkert när jag var i Ellys ålder.

   Radera