tisdag 26 mars 2013

Matglimtar

Det här med att fota, och publicera bilder, på sin mat är ju i vissa sammanhang en något utskälld företeelse. Men jag gillar att se vad folk äter, på bloggar och på Instagram, eftersom jag alltid vill ha ny matinspiration, då jag lätt kör fast och lagar samma rätter om och om igen. Så nu tänkte jag att jag skulle börja visa lite mer av vad vi äter, här kommer "Matglimtar"!

Förra veckan köpte vi ett våffeljärn och till Niklas homecoming blev det matiga våfflor med lufttorkad skinka, soltorkade tomater, fetaostkräm och ruccola. Det blev lite tillbehör över, så dagen efter gjorde jag en annan sorts våfflor med morot i smeten.

Jag älskar sötsaker och äter gärna både kakor och godis, men ibland känns det bra att baka nåt som är lite nyttigare, så härom dagen gjorde jag dadelbollar. Dessa blir mycket maffigare än vanliga chokladbollar och jag rullade dem i lakritspulver istället för kokos.

Jag vill bli bättre på att laga olika sorters köttgrytor. I helgen gjorde jag Sjömansbiff, men jag vet inte om det var jag som misslyckades eller om rätten i sig är lite tråkig, för det var inte så jättegott.

Jag är väldigt svag för tomatsoppa och igår testade jag en för mig ny variant. Det var både sötpotatis, linser och kokosmjölk i soppan, så den blev mycket mastigare än vanlig. Till soppan åt vi bröd som jag gjorde genom att pensla olivolja på tunnbröd, strö över lite oregano och riven parmesan och in i ugnen en stund. Elly tyckte det var kul att doppa bröd i soppan och eftersom soppan mixas blir det ganska barnvänligt konsistens på den.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker det är grymt bra med matinpo, men märker att man får ganska dålig respons på de inläggen. Ser dock fram emot dina matglimtar! Vi åt dinkelvåfflor med broccoli, rökt lax och turkisk yoghurt igår. Så mycket bättre än sylt och grädde som är mer efterrätt om du frågar mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmmmm, vad gott det lät! Jag älskar våfflor med syltmoch grädde, men ibland vill jag ha nåt lite matigare.

   Radera
 2. De där dadelbollarna är jag nyfiken på. Hur smakar lakritspulver? Är det salt eller sötlakrits?

  Sjömansgryta ser tråkigt ut. Så tråkigt att jag faktiskt aldrig gjort det.

  Och tomatsoppa. Finns det någon enklare och godare? Njaä, tror inte det. Nom nom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lakritspulvret är gjort på lakritsrot, men jag tycker att det smakar lite som sånt där hockeypulver om du minns det?

   Ja, den där grytan såg då inte rolig ut, kött och potatis i en simmig sörja. Men tomatsoppa, det är grejer det!

   Radera
 3. Den där tomatsoppa/bröd-kombinationen verkar trevlig, där fick jag inspiration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testa, så enkelt och gott!

   Radera