söndag 10 mars 2013

Vardagsglimtar

I torsdags tog Elly och jag tåget till Småland för att hälsa på mina föräldrar.

Elly hade mycket bestämda åsikter om var och hur vi skulle sitta. En stund skulle hon t ex ligga ner och jag skulle sitta på sätet bakom.

I fredags kändes det som om det var vår. Det gjorde det däremot inte idag, vill jag tillägga. Jag skulle nog vilja säga att det var en av de kallaste dagarna jag har upplevt.

Och jag tog en promenad helt för mig själv. Det är så sällan jag gör det, går så där bara för gåendets skull, utan att ha ett riktigt mål. Det var skönt i alla fall. Även om jag var oerhört arg på patriarkatet.

Sen fikade vi på altanen! (Bild från mammas Instagram)

Elly ville ha te.
Efter fikat skulle Elly, mamma och jag springa fram och tillbaka på altanen, gång på gång.

Igår åt vi ostkaka. Idag åt vi förresten våfflor, men de glömde jag att ta kört på. Jag som trodde att jag var både en van bloggare och instagrammare vid det här laget...

Elly ville inte ha ostkaka, men lika glad för det var hon, för hon fick jordgubbar.

Igår pysslade vi lite.

Elly gjorde en tupp och jag blev mycket imponerad av hur bra hon målade den dör träbiten och att hon satte dit ögonen helt själv.

Idag kom min bror hit. Elly spelade fotboll med honom (hon ska alltid spela fotboll i vardagsrummet här) och sen skulle mamma, min bror och jag ligga stilla på rygg på golvet. Om vi höjde på huvudet eller försökte sätta oss upp puttade hon ner oss igen.

Elly hade blivit lovad bad i badkaret idag (lyx för den unge som är van vid att bada i balja hemma), men eftersom hon har varit risig i kistan idag och var väldigt trött på eftermiddagen och kvällen, blev det vattenlek i handfatet istället. Bland annat badade hon mammas gamla docka, som visade sig kunna spruta vatten både med munnen och med rumpan.

Elly somnade på några minuter ikväll, vilket är ett tydligt tecken på att hon inte är helt bra. Hoppas hon mår bättre i morgon. Och jag ska försöka att inte börja oroa mig för UVI.

Det är alltid lika roligt när mamma hämtar in kartonger med gamla leksaker från vinden, idag hittade vi bland annat Polly Pocketringar!

1 kommentar: