måndag 25 mars 2013

Vardagsglimtar

När jag sa till Elly att pappa kommer hem, tyckte hon att vi skulle köpa en blomma till honom. Ok då!

Elly är lite snorig och håller på att få de sista mjölktänderna, vilka tycks klia en hel del, men hon är mestadels pigg och lekfull ändå. Här la hon sig själv, grodan och dockan på rad, sen skulle Niklas och jag turas om att kittla dem alla tre.

Ett litet tips bara. Vi köpte askarna till den lilla russinälskaren, men jag blev helt galen i de små apelsingodbitarna.

Mellis på golvet. Så skönt att slippa sitta till bords ibland.

"Slänga Dindie där!" Och hon måste slängas från rätt sida av sängen, medan en räknar till tre. Räknar till tre gör hon förresten ganska många gånger om dagen. Ungefär så ofta som möjligt.

Niklas och jag tyckte att det var lite fullt i kylen. När jag började plocka ut lite gamla burkar, typ sill från i julas och så, förstod jag varför: vi är hoarders.

På eftermiddagen igår gick Niklas och Elly till Sjöfartsmuseet. Jag var lite retro och satte på en skiva och röjde ur garderoberna i hallen. Ovanpå dem stod flera gamla kartonger, varav en innehöll ett gammalt duschdraperi, "jag kanske syr nåt av det en vacker dag", på tal om hoarders. Nä, den dagen kommer nog aldrig, tänkte jag och bar med mig så mycket jag kunde till återvinningen.

När jag sen gick ner med ett par grejer till källaren såg jag dock en fördel med att vara en hoarder: jag hittade några plagg jag har saknat sistone och som jag trodde att jag hade slängt i samband med flytten för två år sen. Tjohoo, en massa "nytt" i garderoben lagom till våren!

Till exempel den här puffiga klänningen som jag köpte i London en gång i tiden.

Idag hängde Niklas och Elly i Slottsskogen med Ellys farfar och jag lämnade in lite kläder och prylar till en second handaffär för barnkläder. Sen satte jag mig på en SOLIG UTESERVERING OCH DRACK KAFFE OCH ÅT KAKA HELT FÖR MIG SJÄLV. Ja, den upplevelsen förtjänar helt klart versaler. Pluggade lite gjorde jag också och det var så varmt att jag var tvungen att knäppa upp jackan. Det enda som inte var bra var väl att boken är på norska

och att solglasögonen kasade ner hela tiden. Men det kan vi ju kalla för lyxproblem.

Och utsikten var det inget större fel på.

Jag har blivit av med sötpotatisoskulden!

Förkylningen och tandsprickningen gör att Elly dreglar så mycket att hon idag fick ha dreglis igen, deltar hon inte haft evigheters evigheter.

När Elly hade somnat ikväll tränade Niklas och jag tillsammans. Jag blev så pigg och pepp av den där kvarten att jag skruvade ihop en liten skohylla istället för att slappa i soffan. Nu har jag dock slappat i soffan en stund, tillsammans med en kopp varm choklad, Game of thrones och en skön nackmassage.

5 kommentarer:

 1. Vi är också hoarders. Vill nite ens tänka på vad som finns i vår kyl..

  SvaraRadera
 2. Alltså den där fikastunden i solen... låter helt magisk!

  SvaraRadera
 3. Åh den där solen säger jag med! Underbart! Ha haft riktigt fint och varmt här med men jag har inte riktigt kunnat njuta av det än.
  Hoarders ja... en till skyldig här. Oops.
  Men visst är det skoj när man hittar på gamla favoriter! :) Som ett gammalt favoritcitat (från Puh tror jag): "Fördelen med att inte vara ordningssam är att man ständigt gör spännande upptäckter".

  SvaraRadera
 4. Jag vet. Solen oh lalala för solen!

  SvaraRadera
 5. Ibland är det bra att samla på sig gamla saker, den klänningen var ju jättefin. Men ibland är det bra att rensa ut saker med. Det ska jag ta itu med när det blir varmare nere i källaren och det är inte riktigt så att jag känner att jag ser fram emot det. Men ändå lite.

  Vad mysigt att sitta ute i solen. Jag önskar att det var sol här med. Eller sol är det, men värme. Brr, här är det vinter och kallt fortfarande.

  SvaraRadera