måndag 15 april 2013

En underbar dag

Så här var min dag: vaknade av "mamma, jag har kisseblöja" och ja, det var kiss även i sängen. Men Elly ångrade sig och ville inte gå upp, utan ville ligga kvar, vilket hon inte fick. Skrikfest. Sen hade vi en ganska bra stund, jag tog en snabbdusch och hann göra halva frukosten innan "mamma bära Dindie unge" kom. Elly ville äta frukost vid TVn och med begynnande mensvärk sa jag ja till det direkt. Sen ville Elly inte sluta titta på TV. Skrikfest när jag skulle klä på mig, först för att vi lämnade TVn, sen för att jag var tvungen att sätta ner henne på golvet när jag klädde på mig. Skrikfest för att Elly inte fick ta mascara. Och så ett par skrikfester när vi skulle gå och handla för att Elly inte ville gå ut. Skrikfest när vi kom tillbaka för att hon inte ville gå in. Skrikfest för att hon inte ville gå ut igen när vi hade satt i kylvarorna. Sedan lite mys i sängen, då jag avstyrde några skrikfester genom att läsa ungefär hundra sagor. Avstyrde ännu en när vi skulle äta lunch och Elly ville ha russin genom att låta henne äta russin till skinkan och rotmoset.

Efter lunchen kom jag på den briljanta idén att vi skulle ta bussen (Elly gillar att åka buss) till stan och leka på Stadsmuseets barnavdelning. Vi kom iväg smärtfritt, men väl på bussen kom jag på att alla museer har stängt på måndagar. Vi tog en kort sväng på stan (jag bar på Elly hela tiden) och var nöjda båda två, sen tog vi bussen tillbaka, hämtade vagnen och gick till ett barnvagnscafe. Jag hade tänkt att Elly skulle leka medan jag drack kaffe, HAHAHA! Hon ville inte fika och ville inte låta mig göra det heller. Efter att ha sprungit fram och tillbaka med henne några gånger mutade jag Elly att sitta med mig vid bordet med sagor. Så vi läste två böcker ungefär hundra gånger vardera, jag drack två koppar kaffe och åt en god hallonpaj. Elly åt kex och drack en smoothie, sen blev det lite skrikfest när hon inte fick en smoothie till.

När vi kom hem skulle vi laga mat. Elly ville stå på en stol och hjälpa till, men ångrade sig och började istället skrika att jag skulle bära henne. Jag hämtade bärselen, men då ville hon stå på en stol istället. När hon kom upp ville hon dock bli buren, så då satte jag henne i selen. Sen satt hon där och jag fick ont i axlarna för att hon vred sig, sträckte sig och sparkade så mycket. Hon sa att hon ville tutta, men när tuttarna kom fram ville hon bara nypa dem. Aj! Så åt vi och efter det kom dagens (förhoppningsvis) sista skrikfest när jag sa att det var läggdags. Vi la oss i sängen och läste ett par sagor och Elly somnade med en badanka i ena handen och en ask av strå i den andra.

Skrikbubblare: när Elly fick fel vantar. När en vante inte satt på ordentligt. När hon inte ville ha vantar, men sedan frös. När vi skajpade med Niklas och Elly ville läsa saga istället.

Jaja, jag har tränat, äter glass och minnena av den hör dagen börjar blekna.

7 kommentarer:

 1. Du gör det så bra!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. satan vad man bara längtar efter att få lägga dem sådana dagar ...

  SvaraRadera
 3. Hahaha! Jag tror jag SKRATTAR IHJÄL mig. Igenkänningen är så hög, men det vet du ju redan :-)

  SvaraRadera
 4. Jävla skrik! Du är en kämpe! Imorgon är en annan dag! Kram

  SvaraRadera
 5. Säger bara det här: http://reasonsmysoniscrying.tumblr.com/

  SvaraRadera
 6. Åh det är PRECIS sådär för oss just nu också, skrikfest hur man än gör, även om man gör det hon precis bett om!

  SvaraRadera
 7. Åh jag känner igen det där men det här var nog rekord i antal skrikfester... härliga tvåårstid... ;) Du verkar ha bra tålamod iaf. Kram

  SvaraRadera