onsdag 24 april 2013

Potträning


Vi köpte en potta till Elly för över ett år sen. Hon hade lätt för att få röd rumpa, så hon fick krypa omkring med bar rumpa en hel del här hemma. Vi tänkte att vi lika gärna kände potträna då, att vi skulle sätta henne på pottan när vi märkte att hon kissade. Det visade sig att det inte var så enkelt; vi lyckades inte sätta henne på pottan för att avsluta kissandet en enda gång. Och när Elly blev lite större ville hon inte gå utan blöja. Sen har vi lite då och då frågat om hon vill sitta på pottan och kissa, ibland har hon sagt ja, men har bara suttit i några sekunder. Annars har pottan mest använts som leksak. Och vi har tänkt att Elly får visa när hon är redo, men samtidigt har hon länge sagt till när hon har bajsat och på sistone har hon börjat säga till när hon har kissat och vill ofta byta blöja direkt, så det har ändå känts som om det har varit på gång.

När jag var på Ullared i helgen såg jag den här pottstolen och tänkte genast att den kanske kunde vara bra för en nystart av potträningen. Och det visade sig vara en bra tanke! När Elly gick upp i söndags morse fick hon syn på pottan och ropade glatt "Dindies toa!" och sa sen att hon ville bajsa på den, vilket hon också gjorde. Efter det har hon kissat och/eller bajsat på den minst en gång om dagen och de två senaste morgnarna har nattblöjan varit torr och Elly har vaknat lite tidigare än vanligt och velat gå upp direkt för att gå på toa. Det kommer säkert att komma bakslag, men det känns ändå roligt att det har gått så bra nu, och det är inte klokt att en kan bli så glad över att lite kiss och bajs hamnar i pottan!

4 kommentarer:

 1. Känner att jag nog måste åka till Ullared snart. Har en liten 2-årig pottvägrare här hemma. Han säger också oftast till både när han kissar och bajsar men har aldrig låtit rumpan nudda pottkanten. Men en sån där tjusig pjäs kanske kan vara tillräckligt lockande!

  SvaraRadera
 2. Kaja sitter bara och låtsasbajsar på sin (dyra) babybjörnpotta ...

  SvaraRadera
 3. Så coolt att det kan gå så snabbt!

  SvaraRadera
 4. åh jag köpte en likadan när jag va på ullared för ett tag sen, och min lillfia blev lika förtjust som elly verkar blivit och körde igång direkt ;)

  SvaraRadera