onsdag 1 maj 2013

1 maj


Peppade innan Ellys första 1-majdemonstration någonsin, och min första på många år.

Elly dansar till musiken innan tåget börjar gå.

En massa folk, sol, röda fanor, paroller, musik och gemenskap - 1 maj!

Elly tyckte att det var så roligt med allt folk. När vi gick i själva tåget blev hon glad när vi ropade slagord, och sa "mer, mer!" när det blev tyst. Efter tåget satte vi oss i solen bakom scenen för att lyssna på talen, men det blev inte så mycket lyssnande för mig, för jag hade fullt upp med att hålla koll på Elly som sprang omkring och lekte med andra barn.

Jag försökte förklara för Elly vad 1 maj handlar om och jag vill verkligen att den här dagen inte bara kommer att bli en ledig dag för henne, utan att den kommer att bli en symbol för kampen mot orättvisor och för solidaritet. Ok, lite högtravande kanske, men jag tycker ändå att det är viktigt att vi förmedlar till våra barn att de inte bara måste acceptera hur världen ser ut, utan att organiserad kamp faktiskt lönar sig. Kvinnlig rösträtt och många andra av våra rättigheter vi nu ser som självklara, har liksom inte kommit av sig själva.

4 kommentarer:

 1. Tack för att du har en fin, intressant och välskriven blogg som jag kan följa nu. Shit vad jag har läst, läst och läst sen jag upptäckte denna igår.
  Snälla hälsningar från Malmö!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tusen tack! Jag blev verkligen överlycklig när jag läste din kommentar, särskilt som jag tycker att jag aldrig orkar skriva ordentliga inlägg nu för tiden, utan bara gör en massa snabba och halvslarviga uppdateringar... Kram

   Radera
 2. Hoppas ni fick en mysig och trevlig dag tillsammans! Det ser ut som ni hade det härligt!


  / Teaafugglas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en av de bättre dagarna for sure!

   Radera