lördag 4 maj 2013

Att fly utFörutom de självklara fördelarna med att det är vår, finns det ytterligare en: färre konflikter/utbrott. För när Elly och jag är ute är hon oftast på gott humör och det mesta går smärtfritt. Här hemma uppstår det dock så många känsliga situationer som kan resultera i gråt och skrik för Elly och suckar och frustration för mig. Så jag väljer att fly och försöker att vara ute så mycket som möjligt. Det jobbigaste är bara att det känns som om det tar en evighet innan vi kommer ut, eftersom alla konflikter tar sån tid, och då låter jag ändå Elly få som hon vill i de flesta fallen, för jag orkar helt enkelt inte. Eller för att jag tycker att det är meningslöst att vara konsekvent bara för sakens skull. När vi äntligen kom iväg vid 10 idag var vi båda ganska möra efter morgonens alla prövningar.

Idag var vi först på stan och gjorde ärenden. Elly tycker att det är kul att gå i affärer och hon gillar när det är mycket folk omkring henne. Vi köpte crêpes som vi åt på en bänk utomhus, och därmed slapp vi lunch hemma, som kan vara lite jobbigt just nu. När vi kom hem från stan lämnade vi bara av kassarna och gick ut igen. Vi gick ner till älven och satt och tittade på båtar medan vi fikade. Det kom bara ett par små motorbåtar och en Älvsnabben, men det var ett bra nöje ändå. När det började bli kallt gick vi hemåt, stannade i en lekpark en stund, där Elly desperat försökte klappa en katt, och sen gick vi hem. Innan kvällsmaten sysselsatte vi oss med att slå in paket och att bada och 18:30 somnade Elly på några minuter, jag hann inte ens läsa saga för henne.

Ibland går det att bara köra på med sånt som Elly tycker är kul, men det funkar ju inte jämt. Jag måste ju t ex laga mat och det kan bli ganska jobbigt om Elly just då har bestämt sig för att vi ska lägga pussel tillsammans eller vad det nu kan vara. Eller om jag hon bara vill bli buren och jag måste sätta ner henne en stund. Eller om jag måste bajsa och hon absolut vill att jag ska vara med henne i hennes rum. Etc etc. Ja, det är lite skört hör hemma emellanåt. Men samtidigt har vi så otroligt roligt också och igår när Elly skulle somna sa hon "Dindie älskar mamma mycket", bara en sån sak liksom.

4 kommentarer:

 1. Håll ut! Det lugnar sig snart. Förresten tycker jag att du gör helt rätt som inte är konsekvent för sakens skull. Det har hjälpt mig många gånger att fundera över hur viktig en fråga är för mig och hur viktig den är för Hrönn. Är den viktigare för henne så bråkar jag inte om det.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Trotsåldern is a bitch alltså?

  SvaraRadera
 4. Till Pelle, nån samrt människa sa en gång att barn utvecklas och föräldrar trotsar.. ;) Jag tror också att man måste välja sina strider. Och att göra så nkelt som möjligt för sig. Jag känner igen det där med att hur i himmelen ska jag laga mat när Bambi bara vill bli buren (snart 17 kg dessutom, inget man tar på armen). Ibland slutar det med vällingmiddag. Det får vara bra så då liksom.. :)

  SvaraRadera