måndag 13 maj 2013

Istället för vårsol, höst.Idag åkte vi hem från Småland. Så här glada var vi på tåget. Det var vi faktiskt, för resan gick så himla smidigt. Vi satt mest still och fikade och läste Pixiböcker, med avbrott för en och annan promenad. Resan till Småland gick också bra; en snart 3-åring med trevlig mamma satt framför oss, så vi behövde inte oroa oss för att bli uttråkade eller rastlösa. 


Pappa skickade med oss pengar till pizza, så att vi skulle slippa laga mat idag. Och det var ju rätt skönt eftersom jag har blivit lite bortskämd och en smula förslappad efter vistelsen i Småland. När vi skulle köpa pizza pekade Elly väldigt bestämt på just min favoritpizza på menytavlan. Bra unge! Sen satte vi oss och väntade, med benen i kors båda två.


Det ultimata hade förstås varit att sitta på gården och äta pizzan, men när vi kom hem till Göteborg hade det visst blivit höst här igen, så det blev pizzapicknick på köksgolvet. 


Höst, ja. Vi gick ut efter maten, tog en promenad med Ellys trehjuling och gick till lekparken. Först fick vi gå hem och hämta vantar efter en stund, sen sa Elly att det var för kallt och att hon ville gå hem. Och det hade jag ingenting emot. Väl hemma sa Elly att hon var kall, så vi satte oss under ett par filtar och läste bok efter bok efter bok. Höst, ja. Sagt med en fnysning och mycket bitterhet.

2 kommentarer:

  1. Så härligt att tågresan gick bra! Ska göra tågpremiär med barn till helgen, en 6-timmars resa till Göteborg. Håller tummarna för att resan går lika bra som er och att våren tittar fram till helgen...!

    SvaraRadera
  2. Vad mysigt ni har det! Kul att läsa att resan gick bra för er.


    kram

    SvaraRadera