måndag 27 maj 2013

Megaloppis

Megaloppisen jag skrev om igår är en återkommande grej i stadsdelen Majorna här i Göteborg. Sista söndagen i maj varje år är det fritt fram för alla som vill att sälja sånt de vill bli av med längs trottoarer och på små torg i Majorna. Det kommer hur mycket folk som helst och det är alltid lika skön stämning. En annan bra grej är att det verkar som att många som säljer verkligen passar på att göra sig av med sånt de inte vill ha längre, så det finns alltid mycket fint att köpa och mycket av det till ruskigt bra priser.
I år köpte jag säkert 20 plagg till Elly, mest t-shirts och tajts, 3 tröjor till mig själv, en kakaoburk, en barnbok, 
en väska och en kassapparat till Elly (hon älskar att leka kiosk för tillfället, men jag var lite tveksam till om jag skulle uppmuntra hennes pengaintresse, fast sen tänkte jag som så att jag inte kan skydda henne mot kapitalismen så länge till ändå). Allt gick på drygt 300 spänn. Jag är mycket förtjust i att shoppa och på såna här tillställningar kan jag ju verkligen göra det med gott samvete. 
Sen måste jag tillägga att det bästa köpet var den här My Little Ponyn!

4 kommentarer:

 1. Ååå, jag hade kunnat komma till Göteborg bara för att få gå på loppisen :-)

  SvaraRadera
 2. Det finns inte mycket som slår att loppisfynda - känslan när man kommer hem med många fina saker till en spottstyver. Och dessutom inte har bidragit vidare till överkonsumtionen/sopberget! Slår alla billighetsaffärer med kinaplast flera gånger om!

  SvaraRadera
 3. Det där låter ju som en toppentillställning! Begagnade leksaker är verkligen grymt, känns helt onödigt att köpa nytt, försöker komma över där jag kan!

  SvaraRadera
 4. Jag köpte massor och det mesta var av toppenkvalitet. Så nöjd med årets Megaloppis.

  SvaraRadera