söndag 26 maj 2013

Mors Dag

Kl. 5:45 vaknade vi idag. Elly och jag gick upp, glada i hågen och pepp på dagens Megaloppis. Åt frukost hade det mysigt och så.
Vi pysslade lite, gjorde kort med överblivna påskklistermärken och glitterlim. Elly gjorde ett till sin mormor och jag gjorde ett sött med en kanin som håller ballonger och blommor; tänkte att vill jag ha ett Mors-dagkort får jag väl göra det själv. Sen skulle vi göra armband istället och här började det gå utför. Elly råkade hälla ut de minsta pärlorna över hela sin matta, och de som var kvar i burken hällde hon ut med flit. När jag plockade upp de jävla pärlorna blev hon arg och ledsen och försökte ta burken ifrån mig för att hälla ut pärlorna på nytt. Detta upprepades ett par gånger, sen lät jag pärlorna ligga. Under tiden gick Elly runt på mattan och sa att hon gillar att trampa på pärlor, också satte hon sig ned och pillade bort pärlor mellan tårna. Detta upprepades också några gånger. 

När det började bli dags att gå ville Elly varken ha kläder, solhatt eller solkräm och kämpade emot allt hon kunde. Mitt tidigare så peppiga humör började dala och jag ångrade att jag hade sagt till Niklas att det var ok att han gick iväg och spelade spel och drack sprit igår kväll, och att jag hade lovat honom en lång sovmorgon idag. Inte blev det bättre av att jag såg alla härliga sovmorgnar, finfrukostar på sängen och paket på Instagram. Jag var tvärsäker på att Niklas hade glömt att det var Mors Dag och jag trodde inte att det spelade nån roll för mig, men det gjorde det tydligen.

Jag hade nästan tappat lusten till att gå på Megaloppisen, men till sist kom Elly och jag iväg. Jag hade förstås glömt bort att ta ut pengar innan, så det första vi fick gör var att stå i bankomatkö i en halv evighet. Elly blev mutad med kex och äpple under tiden. När det äntligen var dags att börja shoppa upptäckte jag snabbt att det inte var så lätt att trängas med en vagn, särskilt inte på kullersten. Och Elly var bara nöjd när vagnen rörde sig. Jag köpte några plagg till Elly, sen gick vi till lekparken och gungade lite. Därefter kände jag världens sug efter kaffe, och Elly sa väldigt bestämt att hon skulle köpa bulle och hon pekade t o m ut hur var det fanns bullar. Så vi satte oss och fikade och jag kände mig glad och pepp igen. 

Elly åt bara några bett på bullen, men det sockret gjorde henne tydligen väldigt pigg, för hon ville bara springa iväg. Hon stack iväg rakt mot gatan och jag skrek åt henne att stanna och försökte rusa efter, men jag kom knappt fram bland allt folk. Precis innan hon kom ut i gatan snubblade hon och föll. Det hela var så läskigt, för hon har aldrig gjort så förut. Det är klart att jag inte litar på att hon har trafikvett nog att inte sticka iväg så där, men det gick så jäkla fort. Jag tror nog att H
Elly blev ganska rädd, för hon har flera gånger under dagen berättat om att hon blev påkörd av bilar och att mamma blev ledsen. ..


En stund senare kom Niklas och mötte upp oss. Vi gick en sväng tillsammans på loppisen, åt pizza och sen gick Elly och Niklas iväg och jag fick shoppa för mig själv. Jag köpte en jäkla massa kläder till Elly för nästan inga pengar alls. På hemvägen kom min lilla familj och mötte upp mig och Elly råkade avslöja att de hade bakat en kaka. Så fort vi kom innanför dörren sa hon att de hade köpt blommor också. Och det visade sig alltså att Niklas inte hade glömt att det var Mors dag (tack vare ett påminnelse-sms frön min mor igår). Att bli firad med rosor, kladdkaka och glass är ju verkligen inte dumt.

Elly somnade tidigt, dock utan blöja, för hon vägrade att ha på sig en, så det ska bli spännande att se om vi vaknar i en pöl i morgon. Å andra sidan är hennes nattblöjor oftast torra nu för tiden. 

Nu ikväll har jag tränat min dagliga kvart och Niklas och jag har ätit mer kladdkaka och tittat på 30 Rock. Kul serie, men Kenneth är läskig och det är svårt att inte vilja prata som Alec Baldwin efter en stund. 

7 kommentarer:

 1. Jag såg Niklas och Elly på Megaloppisen! Eller på lekplatsen i Majorna. Nils satt på ena kanten av sandlådan och Niklas på andra och så lekte Bo och Elly med varandra. Jag tyckte att det var så fint att de lekte ihop och roligt att Niklas och Nils inte hade en aning om kopplingen dem emellan. Skulle ha sprungit bort och introducerat dem för varandra, men jag hade bebis på tutten och när vi var färdigammade hade Elly och Niklas rört på sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, vad kul! Jag berättade detta för Niklas och han kom igår att han hade sett Nils!

   Radera
 2. Snubblade in här av en slump och jag vet av bloggande i flera år hur kul det är att få en kommentar :)
  Trevlig sida på återseende/Lill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentarer är ju alltid lika uppskattat :)

   Radera
 3. Känner verkligen igen det där med att vara pepp på att göra något, men eftersom man gått upp så satans tidigt, haft 100 konflikter och den sista energin går åt till påklädning, att man nästan ger upp och stannar hemma... Hur som, gött att ni kom iväg och att dagen blev bra tillslut!

  SvaraRadera
 4. Vad fint att du blev firad till slut. Jag har ju fortfarande min unge i förvar så jag blev inte firad igår men hoppas på att bli det nästa år .. även om jag inte riktigt vet om det är viktigt för mig eller ej. Dock firar vi alltid min sambo ( han har barn sedan innan) så jag borde ju firas när den gemensamma leveransen skett... :)

  SvaraRadera
 5. Fint att du blev mors dag-firad. Läskigt att Elly sprang iväg så, det går så snabbt med små barn och det finns alldeles för många bilar i den här stan.

  SvaraRadera