söndag 19 maj 2013

Omtänksamheten

Elly kan vara så himla omtänksam och gullig. Som igår när hon ville ge mig sin napp för att jag var ledsen. Eller när vi äter och hon ser att någon har ätit upp, konstaterar att det är tomt på tallriken och sen lägger dit lite av sin mat. Härom dagen när vi skulle gå ut i solen ville Elly absolut inte låta sig bli insmord med solkräm. Niklas berättade då på ett väldigt pedagogiskt sätt varför det är viktigt att ha solkräm när solen skiner och det är varmt. Han avslutade med att säga att jag alltid är väldigt noga med att smörja in mig, eftersom jag bränner mig så lätt. Elly nickade och lät sig smörjas in, och sen sa hon att jag skulle ha solhatt på mig. 
Själv skulle hon ha två hattar på sig, för säkerhets skull. 
Jaja, det var en liten parentes, det var så sött med dubbelhatt och tuffingmin att jag bara var tvungen Andra gånger är hon nämligen inte fullt så vänlig. Vid ett annat tillfälle när vi var ute hittade hon en stor pinne, tog upp den och började slå hårt på mig. Både Niklas och jag sa till henne att hon aldrig får slåss med pinnar, för att det gör jätteont på den hon slår, men hon bara skrattade och sa "det var kul". Jag antar att det är ett skolexempel på det där med att testa gränser, men just i stunden tänkte jag att det är bäst att vara vaksam på om hon börjar plåga djur och så, ni vet, tidiga tecken på psykopati. Nä, skoja ba. 

1 kommentar:

  1. Den där omtänksamheten, lika söt som det är frustrerande när den inte finns...

    SvaraRadera