torsdag 2 maj 2013

Vardagsglimtar.

I helgen hade vi kalas för Elly. Jag hade bakat en nalletårta och nån annan tårta som jag inte vet vad den heter. Ofta vill jag tro att jag är bra på att baka fina tårtor, piffiga cupcakes osv, men ärligt talat är jag inte SÅ bra på det. Det jag gör duger, men inte mycket mer, men vet ni vad? Det är faktiskt helt ok, för jag behöver inte vara exceptionellt bra på att baka. Nalletårtan t ex, min pappa såg inte att det var en nalle, men det gjorde Elly och det var det viktigaste för mig.

Niklas och Elly hade bakat gaffelkakor med havresmak och en massa strössel och jag hade gjort caramel brownies (sjukt, sjukt goda och så himla enkla att göra) och marshmallow pops. Popsen var roliga att göra, såg fina ut på bordet, men var i sötsliskigaste laget även för en sugarjunkie som jag.

Elly, som älskar strössel, blev eld och lågor när hon fick syn på popsen och högg in direkt.

När vi började duka av efter kalaset hämtade Elly och hennes jämnåriga kompis muggar och tallrikar och började duka igen.

Den här krokodilen fick Elly i present. Dagen efter var mådde krokodilen illa och kräktes i en bunke flera gånger. Det märks att vi har haft några slängar av magsjuka här hemma...

Längre upp på vår gata ligger det ett gammalt pumphus, som numera är en förskola. I söndags hängde Elly och jag lite på den gården, och det slog mig att förskolors lekplatser är perfekta att nyttja på helgerna.

Elly var väldigt förtjust i den hör lekparken, särskilt i tåget. Och jag tyckte det var väldigt fint att det fanns en rutschkana med en bänk precis nedanför.

I morse ville Elly ha "pippitofsar". Sen ville hon inte ha tofsar, sen skulle hon ha tofsar och så höll vi på halva förmiddagen. Elly packade även sin ryggsäck med några små plastdjur, blöjor och tvättservetter.

Och sen gick vi på avslutning på rytmiken. Lite sorgligt att den är slut faktiskt, vi har ändå gått där under tre terminer (och innan dess gick vi en termin på ett annat ställe).

7 kommentarer:

 1. Jag är definitivt impad över din nalletårta!

  SvaraRadera
 2. Jag är också impad. Man ser ju tydligt att det är n'brunbjänn från Jämtland.
  Fö. var det sjukt kul att krokodilen kräktes i en bunke. Hahaha.

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar bild på Elly och popsen!

  SvaraRadera
 4. Haha, krokodilen då! Jag gillar dina sånahär inlägg!! (Alltså, jag gillar ju alla dina inlägg iofs...)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra! Annars känns det mest som om det bara är jag som gillar dessa inlägg...

   Radera
 5. Åh, vad fint ni gjorde på Ellys födelsedag! Jag tycker det är struntsaksamma om det blir en konditoritårta eller ej, så länge man gjort den till sin och lagt ner sin själ och framförallt att Elly uppskattade den.
  Så himla sött det var förresten med pippitofsarna ;)
  Hoppas ni får en trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin tårta :-) /Desirée http://dessanspyssel.bloggplatsen.se

  SvaraRadera