lördag 1 juni 2013

Effektiva lördagen

Idag har Elly och jag avverkat Centrumakuten, Westpride, Andralångdagen och Stigberget svängernoch svär. Ja, ibland är vi ganska effektiva och ungefär så här gick det till:
I torsdags fick Elly ett myggbett på foten, igår morse vaknade hon halv fem av att det kliade, sen blev ovansidan av foten rätt svullen. Vi frågade om råd på Apoteket, fick rådet att gå till vårdcentralen, gick dit och foten beskådades av två sköterskor som ordinerade alsolsprit och hydrocortison. Idag såg dock foten ut så här. Svullnaden hade alltså spridit sig och jag tänkte att det var lika bra att gå till läkare. Det gjorde vi. Elly, som inte har varit så besvärad av foten förutom igår morse, tyckte att det var väldigt kul att läsa Bamse i väntrummet, slänga upp foten på receptionsdisken och att gå till doktorn. Vi träffade en sur doktor som absolut inte sa mer än nödvändigt, hen varken hälsade eller presenterade sig, men som skrev ut antibiotika och allergimedicin. 
Dagens plan var egentligen att gå på Regnbågsrytmik på Westpride, men vi missade den pga läkarbesöket. Men vi hann gå på en Queen sagostund, Elly tyckte det var kul en stund, men sen fick hon syn på ballonger utanför och ville gå. Jag var lite rädd att någon från Moderaterna eller Folkpartiet skulle erbjuda henne en ballong, men tack och lov rusade hon bara förbi dem och rakt in i Vänsterpartiets tält och där fick hon en ballong som jag inte behövde skämmas ögonen ur mig över. 
Sen tittade vi runt lite, fick Pridearmband och jag passade på att gå med i RFSU. 
Efter det cyklade vi hem, torkade svetten ur pannorna, åt lunch och gick ut igen. Jag tänkte att Elly kanske skulle uppskatta musik, liv och rörelse på Andralångdagen, men precis när vi kom fram tog Elly en powernap i vagnen. Well well, jag fick inandas lite skön sommarfeststämning i alla fall. 

Sen styrde vi kosan mot Majorna där det var nån slags folkfest (eller vad heter det egentligen?) av det lite mer barnvänliga slaget. 
Vi satt och fikade i gräset i några sekunder och sprang sen omkring. Elly träffade en rytmikkompis och lekte med honom och målade med gatukritor och jag pratade med hans föräldrar och med Niklas moster, när jag inte sprang efter Elly.
Sen blev det plötsligt ganska mörkt på himlen. Vi var inte förberedda på regn, så Elly och jag började gå hemåt när det började duggregna. Efter ungefär hundra meter började det åska och spöregna, så klart. Men alltså, det gör inte så mycket att det regnar när det är så varmt ute och särskilt inte när det snabbt blir fint väder igen. 4 kommentarer:

 1. Haha, minns när centern delade ut hink, spade + ballong här... Fick gå en lång omväg för att Rutan inte skulle se det, man vill ju som sagt inte behöva skämmas.

  SvaraRadera
 2. Iggy fick också ett riktigt rejält utslag av myggbett vilket slutade med att benet svullnade upp och hon fick problem med att röra sig.
  Fick aldrig någon riktigt förklaring varför det blev så men har sett ganska mycket liknande i år på FB såväl som instagram. Är det kanske årets första myggbett som alltid är värst eller det är bara en skröna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm kanske fixar immunförsvaret det sedan?

   Gud vad jobbigt om barnet vill ha en moderatballong och man ba: "Bej du får inte! De ärSatan!"

   Radera
 3. Ett år i juni (dvs tidigt på säsongen) var vi på bröllop i Karlstad, festen var vid Vänerns strand. Asmycket mygg och jag fick ca 50 bett på mina tunnstrumpbyxklädda ben. Det var helt fruktansvärt, betten var stora, lila, svullna och kliade i flera veckor...benen var "förstörda" en stor del av sommaren. Såhär i efterhand borde jag nog sökt läkare för klådan...
  Så jag tror nog att sommarens första bett kan vara värre!

  SvaraRadera