onsdag 5 juni 2013

Springa lite

Idag sprang jag för första gången sen i september. Jag tänkte att nu när 15minuteromdangruppen har sommarlov, kan jag lika väl passa på att springa när tillfälle ges. Jag ska försöka att upprätthålla en kvarts träning om dagen under sommaren också, främst kommer jag att köra igenom gamla favoritvideos från våren, men eftersom jag gärna vill träna upp konditionen lite kan ju löpning vara bra. 

Det gick mycket bättre idag än vad jag hade förväntat mig; jag hade nog tänkt att springa max 3 km, men det kändes så bra redan från början att jag tog en längre tur. Förutom att jag kände mig uttorkad efter 1 km då. Nu känner jag mig väldigt pepp på att springa mer mer mer och under Springsteen funderade jag till och med på att anmäla mig till Göteborgsvarvet. Men samtidigt vet jag hur förrädiskt det är när det gäller löpning och mig: när jag ska sätta igång blir jag alltid så förundrad över hur lätt det går och tänker mig att formen ska gå i en fin kurva uppåt, men efter ett par gånger brukar det kännas tungt. Och då är det ju inte roligt längre. Så jag vet inte, jag kanske ska nöja mig med att springa en gång i månaden eller så. 

3 kommentarer:

 1. Har du provat appen Runkeeper? I den kan en välja ett mål, tex en viss distans en vill klara och så lägger den upp ett träningsprogram för en. Kanske kan göra att motivationen hålls uppe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, bilden ovan är från Runkeeper :) fast jag har bara använt den för att se hur långt jag springer och för att hålla nere tempot lite. Men det där med att lägga till ett mål lät inte dumt, bra tips!

   Radera
  2. Ah, den ser inte likadan ut i Android.

   Radera