måndag 3 juni 2013

Ups & downs, bad & sånt

Idag var Elly och jag vid havet med Susanna och hennes onge. När vi gick ner till vattnet hade vi nog tänkt att kidsen skulle få känna lite på vattnet med fötterna, men de rusade bara ut i det 15-gradiga vattnet och sprang omkring och plaskade. 
Med kläder och allt på. Elly la sig ner och sa att hon simmade och ville aldrig gå upp. När hon väl hade kommit upp på land sprang hon i vattnet igen, flera gånger. 
När vi äntligen hade fått med oss våda ungarna fikade vi. Susanna och jag hade helst velat sitta och fika hela dagen, och när barnen sprang runt nakna och sedan lekte i sanden tänkte vi att vi nog skulle få sitta nedtyngd åtminstone. Susanna sa nåt om att de lekte så sött tillsammans och precis när hon hade sagt det hördes illtjut från de våda små. De ville förstås ha samma sandleksak, gång på gång.
När Elly och jag gick till bussen satte hon sig på huk och spottade. Sen reste hon sig upp och plaskade i det. 
När vi kom hem från den lyckade utflykten blev det lite jobbigt här hemma. Elly ville bara leka och jag ville packa upp alla grejer och äta. Också sa jag att vi skulle se om det fanns tvättid, vilket Elly blev så glad över att hon släpade smutstvätten till dörren. Jag försökte förklara att det inte var säkert att vi kunde tvätta och då bröt hon ihop och skrek att någon annan inte får tvätta. Att jag sedan ville slänga soporna på väg till tvättstugan gjorde inte saken bättre. Sen satt vi i alla fall på gården och åt lunch, Elly pratade precis hela tiden och försökte säga åt mig vad jag skulle göra, vad jag skulle äta, när jag skulle dricka, var jag skulle sitta etc. När vi gick in blev det ännu mer kaos; vi skulle leka att jag köpte vykort av Elly och gav henne pengar, men jag gjorde så fel att hon fick världens bryt. Också kissade hon på golvet samtidigt och blev ledsen över det. Vid det laget var jag så trött på allt att jag började ångra att vi nånsin skaffade barn.
När vi kom ut igen blev det bättre. Som det brukar. Vi var ute en stund och när vi kom hem dammsög vi, vilket gick bra för första gången på månader. Annars brukar Elly ta över helt och vägrar låta mig ha dammsugaren, och även om det är väldigt snällt och ambitiöst av henne avtvina städa, så blir ju inte resultatet det bästa. Men idag nöjde hon sig med att dammsuga lite och avtåg runt med dammvippan desto mer. Sen duschade vi och hon grät för att jag ville tvätta mitt hår och efter det var klockan fem och hon var helt slut. Jag tyckte dock att det var lite väl tidigt för nattning, så hon var uppe en stund till och när Jon väl skulle lägga sig kunde hon inte somna, så nattningen tog 1,5 h, vilket den inte har gjort  mycket länge, det brukar ju gå fort nu när hon inte sover på dagen. Jag blev på uselt humör eftersom jag behövde plugga inför morgondagens seminarium, och trodde att hon aldrig skulle somna, men det gjorde hon ju. Vissa dagar somnar Elly spontant nån gång på dagen och jag brukar väcka henne efter 10-15 min; det brukar räcka för att hon ska bli pigg igen och orka resten av dagen och hon brukar ändå kunna somna på kvällen. Idag sov hon kanske i 25 min, och det kanske var de där extra minuterna som gjorde't. Ibland är saker och ting lite sköra...


4 kommentarer:

 1. Haha. Känner så igen mig i att "börja ångra att man skaffade barn". Vissa dagar suger de musten ur en, de små änglarna!

  SvaraRadera
 2. De kan verkligen driva en till vansinne ibland. Igår när Alex vägrade somna låg jag och tänkte på hur enkelt det första året var i vissa aspekter. När han i princip inte hade någon egen vilja som vi inte kunde uppfylla, haha!

  SvaraRadera
 3. Finaste ungarna!
  Idag köpte jag en sån där handduk med hål för huvudet till H :-)

  SvaraRadera
 4. Oh the joy of småbarnsåren.

  SvaraRadera