onsdag 21 augusti 2013

Att fylla tomheten (är inte så svårt)

Hur tomt det än känns nu när Elly har börjat på förskolan, så skulle jag ljuga om jag sa att jag inte njuter av att få lite tid för mig själv. Jag börjar skolan på torsdag nästa vecka, så fram tills dess kan jag bland annat ägna mig åt att:
Ägna mig åt hemtentan i sommarkursen i lugn och ro, på förmiddagen som är min bästa pluggtid, medan jag dricker kaffe och äter vindruvor.
Släppa lös min mest autistiska sida: att lyssna på samma låt om och om igen. Och om igen. Idag gjorde jag det först hemma, sen under en skön promenad i Slottsskogen med mina rosa lurar. Därefter åt jag vegetarisk buffé med en kompis som även hon precis har skolat in sitt barn och ska hålla sig i närheten av förskolan. Sen gick vi en liten promenad tillsammans.
Göra gröna smoothies, såna där som Elly inte gillar. Idag slängde jag i en näve spenat, en halv honungsmelon, en nektarin, en banan, en klick kokosolja och en skvätt mjölk i mixern, hällde upp smoothien i små glasflaskor och drack med papperssugrör. Jag är alltså mer Instagramskadad än vad jag hade trott.
Andra saker jag har tänkt att göra:
Köpa en BH
Göra fint i alla våra bokhyllor som just nu fungerar som allmänna avstjälpningsplatser
Rensa ur min garderob
Läsa skönlitteratur
Klippa mig
Äta lunch framför TVn
Sälja vårt skötbord på Blocket
Damma, dammsuga, tvätta
Rensa ur kylen
Well, vi får väl se hur mycket av detta jag hinner med. Jag tänker prioritera TV-luncher, tror jag. En sak är dock säker: det är dyrt att vara lös och ledig; sen Elly började vara på förskolan har det blivit uteluncher, utefikor och en del shoppande, så det är nog tur att skolan börjar snart.2 kommentarer:

  1. smoothien låter himla god!!

    SvaraRadera
  2. Låter som en bra att göra lista! Och, man blir så sjuuuuukt effektiv när man är helt ensam. Man kan ju undra vad man gjorde innan med all tid man hade?

    SvaraRadera