lördag 24 augusti 2013

Ellydagen!

Jag hade verkligen sett fram emot helgen, så att jag skulle få umgås med min lilla unge dygnet runt, och nu slog det mig att idag måste ha varit den första dagen på nästan sju veckor som Elly och jag har varit helt själva.
Vad mycket det hinns med när vi har en hel dag tillsammans! Och vi har ändå inte gjort nåt särskilt, utan mest sånt vi brukar göra, som att blåsa såpbubblor, leka kiosk, rida (ok, vi brukar väl inte rida direkt, men ponnyridningen i Slottis har varit välbesökt av oss i sommar om en säger så), lagat lunch tillsammans, varit i Plikta, läst sagor, klappat getter på Barnens Zoo, lekt i Plikta, spelat och sjungit, badat i baljan, skajpat med Niklas två gånger (Elly har uttryckt saknad och längtan efter sin pappa mer än nånsin idag) och lekt "ett skepp kommer lastat". Vi körde även en riktig höjdare: efter lunch drack vi te och kaffe vid Ellys bord medan vi läste Bajsboken. Åh, vad vad vi har skrattat idag och vad rolig min unge är, som när jag gick på toa och Elly plockade fram ett par byxor, tog på sig dem och letade sen fram ett par trosor som hon tog på utanpå byxorna. Och hon var så söt när hon sa till mig att stanna nedanför när hon skulle åka den långa (men skitlångsamma) rutschkanan och vinkade till mig och gav mig en massa slängkyssar medan hon gick uppför trappan.
Elly har varit nästan som vanligt, kanske lite närmare till tårar än tidigare. Inskolningen har gått jättebra och jag vet att hon trivs, men hon har ändå varit lite orolig. Hon har varit lite extra lättstött, vaknat några gånger på nätterna och velat småtutta, och så är det kissandet då. Elly har varit blöjfri i två månader, men den här veckan har hon börjat kissa ner sig. Inte som när vi pottränade, då det inte bara kom kiss i trosorna, utan det ofta blev en pöl, utan det kommer lite i trosorna och resten kommer på pottan. Detta sker 1-3 gånger om dagen. Jag hoppas att detta bara är nåt tillfälligt. Det är ju inte så konstigt om hon visar oro på olika sätt nu när hennes dagar ser helt annorlunda ut, hon har andra människor att förlita sig på, får inte lika mycket uppmärksamhet etc.
Hur som helst, jag kommer nog att uppskatta dessa lediga, planlösa dagar mycket mer nu än tidigare.2 kommentarer:

  1. Vilken omställning det blir så klart men att det sedan blir det som är normalt/vardag. Det lägger sig säkert alldeles strax. :)

    SvaraRadera
  2. Lediga dagar är bäst! Jag är ledig på onsdagar numera, älskar våra lediga dagar, bara jag & Anya.

    SvaraRadera