torsdag 29 augusti 2013

En dag med kaffesug

Halv fem i morse väckte Elly mig och hade ont av myggbetten. Efter det sov vi inte mer, inte nån av oss, men jag lyckades hålla henne kvar i sängen i två timmar. Alltid något! Klockan nio lämnade jag Elly på förskolan och gick sen till min skola. Jag började inte förrän tio, men eftersom jag inte visst var "Linnésalen" (jag har ju läst på institutionen tidigare och tänkte att det säkert var nån ny sal eller att de döpt om en gammal) låg, tänkte jag att det var lika bra att vara där en stund innan. Dessutom såg jag framför mig en lugn stund med en kopp kaffe och en macka. Kände mig dock ganska nervöst präktig som alltid måste vara ute i god tid så där. När jag kom till skolan fanns där ingen Linnésal, så jag nervositetskissade lite och sen hittade jag en tjej, som lyckligtvis visste var den där salen låg. Och gissa vad? Den låg vid Linnéplatsen! Logiskt. Dock på Journalisthögskolan, mindre logiskt. Det var bara att börja gå dit och jag tänkte att det är bäst att ALLTID vara ute i god tid hädanefter. Jag köpte kaffe och macka på vägen och när jag var framme hade kaffet kallnat förstås, men det var skönt att sitta ner på en bänk och eftersvettas lite. Eller ja, i tjugo minuter faktiskt, plus att jag satt inne i salen under den akademiska kvarten.

Efter föreläsningen rasade jag hemåt för att skriva klart hemtentan i sommarkursen jag har läst. Jag var rädd att jag inte skulle hinna klart, utan bli tvungen att sitta ikväll också, men det tog inte så lång tid. Hela dagen var jag dock rädd att Ellys myggbett skulle bli värre, foten var ganska svullen på ovansidan, så att jag skulle bli tvungen att hämta henne och sen hänga på vårdcentralen istället för att gå på obligatorisk föreläsning och skriva klart tenta. Fick även lite dåligt samvete för att DET skulle vara det värsta om nu myggbetten blev värre, och inte mitt barns lidande.

Klockan blev tre och jag gick och hämtade Elly, som hade haft en riktigt bra dag på förskolan. Hon hade bara klagat på betten en gång och svullnaden såg bättre ut. Sen hängde vi på gården med Ellys kompis och hennes trevliga föräldrar och vips var det middag, Bolibompa och läggdags och dagen hade inte varit så tokig ändå.
Förresten så kände jag mig som en riktig skolflicka när jag gick hemifrån i morse, mötte några tjejer som var på väg till högstadieskolan som ligger här i närheten och insåg att vi var klädda ungefär likadant i shorts med strumpbyxor under och converse:

4 kommentarer:

  1. Jag känner mej ibland fånig för att jag köper likadana kläder som min sambos tonåringar, men så bestämmer jag mej för att det är de som köper likadana kläder som jag, för att de tycker att jag är så cool (hrrm..).

    SvaraRadera
  2. Vad härligt att börja plugga igen, och att få slutföra! Och snygg ärdu också!

    SvaraRadera