onsdag 28 augusti 2013

Lite this and that

När Elly och jag åt middag idag la hon huvudet på sne, såg mig i ögonen och frågade vad jag tänker på. Jag svarade att jag tänkte på hur glad jag är som har hennes och sen ville hon att jag skulle fråga henne. Då sa hon att hon tänker på att hon saknar pappa. Varje dag säger hon att hon är ledsen för att pappa har åkt.

Från och med i morgon kommer jag att plugga på helfart för första gången på många år. På sju år skulle jag tro. Känslorna kring detta är blandade: det ska bli kul att ha nåt att göra på dagarna (nu när Elly ändå är på förskolan menar jag), det ska bli skönt att äntligen ta den där socionomexamen som jag borde ha tagit för de där sju år sen och det ska bli läskigt att börja i en klass som är inne på sitt tredje år tillsammans.

Jag råkade jinxa en grej. När Ellys farmor var här igår frågade hon om Elly hade fått några myggbett på sistone, med tanke på de besvär hon fick i början av sommaren. Nej, svarade jag, hon har klarat sig, som tur är. Och jag tänkte förstås att nu är ju sommaren nästan över, så nu kan vi pusta ut på den fronten. Det kunde vi förstås inte, för vem hade två myggbett på foten idag på eftermiddagen? Jo, en stackars Elly som tyckte att det kliade och gjorde nåt så förfärligt ont. Lika bra at jag ställer in mig på att det inte blir så många timmars sömn de kommande nätterna.

Student? Här ska börja jagas studentrabatter, hälsar smålänningen som fick sin första hos frisören i måndags, utan att ens tänka på det själv.

4 kommentarer:

 1. Nämen typiskt med myggbetten! :( Hoppas att det blir bättre fort!

  Och wih, håller tummarna för att du ska trivas med ditt heltidspluggande!

  SvaraRadera
 2. Jag tror det kommer bli bra, ovant till en början men du kommer nog in i det snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också det kommer bli bra och en stor del av nervositeten handlar säkert egentligen om att det är så mycket som förändras just nu.

   Radera