torsdag 12 september 2013

Att inte läsa

Att jag ska ha ett sånt motstånd till att läsa vissa böcker. Som den här, som vi läser i bokcirkeln nu. För över en månad sen började jag läsa den, och jag tyckte verkligen att det skulle bli kul att läsa den, men fick avsmak bara jag såg de där sidorna med massiv text. Inga dialoger, kapitel på trettio sidor, nästan inga stycken - det fick mig att skjuta på läsningen om och om igen. Eller så orkade jag bara läsa en sida åt gången, för jag blev så trött av boken, vilket gjorde att det var svårt att komma in i handlingen ordentligt. Eller så kollade jag på L Word. Jag såg en hel massa L Word när Niklas jobbade sist. Såg klart hela serien, kunde inte sluta. När den väl var klar tänkte jag att jag skulle ta tag i boken. Men så kom Niklas hem och vi skaffade Netflix och ja, ni vet...

Hur som helst, idag hade jag verkligen avsatt tid för att läsa boken. Och jag läste, visst läste jag. Men sen fick jag så förbannat ont i huvudet, så det gick liksom lite trögt. Och jag har ganska många sidor kvar och kommer inte hinna läsa klart boken tills den ska diskuteras. Vilket den ska göras i morgon. Jag tänker att jag nog ska jobba lite på min självdisciplin, och kanske göra en intervention mot mitt TV-serieberoende.

2 kommentarer:

  1. Åh L-word! Vi har de tre sista avsnitten kvar, ska se ikväll. Kommer ha grav abstinens sen :(

    SvaraRadera
  2. Jag har sett Orlando som film. Som film var den bra. Aldrig kommit så långt som till boken. Jag har inte läst något av Woolf.

    SvaraRadera