söndag 1 september 2013

Det här med att jinxa

Igår sa jag att Elly är lättare* nu när hon är närmare 2,5 år än 2. Det skulle jag förstås aldrig ha sagt, för idag fick jag äta upp det med råge. Temat för dagen har varit olika variationer av:
"Nu ska vi äta!"
"Nä, jag vill inte äta nu"
"Ok, men gör klart det du håller på med och kom och ät sen"
"NÄ! JAG MÅSTE ÄTA NU!" *skrikgråter*
En stund längtade jag efter att få lämna Elly på förskolan i morgon, men sen fick jag dåligt samvete, vi gick ut och lekte och efter det blev dagen bättre.
*egentligen gillar jag inte att benämna barn som "lätta", för barn är mer komplexa än så, plus att benämningen förutsätter en motpol: "svår" och att kalla barn för svåra tycker jag är stigmatiserande, men ibland råkar jag säga så av bara farten

5 kommentarer:

 1. Haha, förlåt, men den där beskrivningen skulle lika gärna kunna applicerats på mitt hormonlabila jag de här dagarna. Undrar om D längtat efter att gå till jobbet och sen fått dåligt samvete? :-)

  Men det kanske är lite likadant? Att vara hormonlabil och att växa?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, gud vad roligt! Hrm,när jag tänker efter är det osäkert om det är Ellys ålder det handlar om, eller om hon helt enkelt har fått mitt humör...

   Radera
 2. Men åh, har du hoppat på termin sex på socionomprogrammet i Gbg just? Jag också! Är det metodkurs och uppsatsen du saknar för att få din examen? Egentligen är jag bara på termin fem, men eftersom jag ska få barn i november och termin fem är praktikterminen ska jag skriva uppsats osv istället. Tycker också att det är lite läskigt med en helt ny klass, med en massa folk som redan känner varandra.. men det ordnar sig nog! Om jag ser dig i skolan så vill jag säga hej, är det okej?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad kul! Ja, det är termin 6, ska bara göra metodkursen och uppsatsen. Eller bara och bara...Säg gärna hej om du ser mig! Vilken klass går du i? Och kul med bäbis!

   Radera
 3. Haha, jamen jösses vad det kan svänga fort med de där små!!? /hon med en 2.5-åring ;)

  SvaraRadera