fredag 27 september 2013

Diskret offentlig amning

När jag läser om vad folk har för åsikter om "offentlig amning" (jag använder citationstecken, då uttrycket i mina öron låter som om det handlar om amning på en scen, inför publik, istället för amning på caféer o dyl), kommer det ofta kommentarer av typen det är ok så länge det sker diskret, det är ju bra om mamman skyler sig med en filt eller så. Det där med diskret har aldrig funkat för oss, och jag gav tidigt upp det där med att hålla en filt för tuttarna, eftersom Elly helt enkelt drog bort den. Nä, hon vill helst att det ska vara så öppet och bart som möjligt och därmed smidigt för henne och så har det varit sen hon var pytteliten. Men så en dag tog Elly saken i egna händer, och voilà: diskret amning:
Inga synliga tuttar, inte ens ett synligt barnhuvud, det här måste ju falla alla diskretionsförespråkare i smaken!

9 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tog nästan 2,5 år att komma på det, men bättre sent ön aldrig!

   Radera
 2. Åh, ni får mej alltid att le, du och Elly!
  Jag tycker för övrigt att detta med amningsdiskussionen bara är ännu ett blööö, ett sätt att hålla kvinnor på mattan. Man SKA amma men man ska göra det DISKRET! Och man ska absolut inte amma annat en bebisar under 6 månader. Så himla sjukt att folk håller på och tycker om detta. Blir trött, oh, så trött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Om jag inte hade kunnat amma offentligt hade jag fått stanna inne med Elly i närmare ett år, för hon åt nästan ingenting annat första året. Och visst, vi hade kunnat ge flaska, men för mig har det varit frihet att kunna amma, att inte behöva tänka på att ta med pulver och vatten, desinficera flaskor etc, utan att veta att hon alltid kan få i sig näring.

   Radera
 3. Svar
  1. Elle hur?! Värsta universallösningen!

   Radera