söndag 22 september 2013

Helgen

Min mamma har varit här i helgen. När hon och Elly träffas är det tradition att de fönar håret tillsammans.
Elly har fattat det där med att en blir svettig av att städa.
Jag är helt kär i det där läppstiftet. Och tur är väl det, för det går inte bort helt.
Trädgårdsföreningen. Där var vi igår.
Ibland går det att säga "sitt där så tar vi en bild", men det är inte ofta.
"Det är en pappa och en bäbi. Bäbinen gnäller mycket"
När Elly hörde mamma och mig prata om kaffe ropade hon ut att hon skulle ha bulle. Ok, då. Sen fick hon syn på min croissant och skulle ha den också. En får ju inte vara dum. Så tänkte nog barnet som dagen innan sa till sin mormor att hon alltid får glass i glasskiosken när hon leker på Plikta. Trots att det har hänt en gång, och det var tidigt i våras när jag köpte en glass där, som hon smakade lite på, eftersom det var innan hon hade börjat gilla glass.
Vi lekte både länge och väl i den nya lekparken i Trädgårdsföreningen. Väldigt bra lekpark för mindre barn, måste jag säga. Dessutom var den väldigt fin.
Efter frukosten idag ville Elly vara en liten gumma. Det fick hon. Sen ville hon ha napp, så hon kunde vara en liten bäbigumma. Det fick hon också.
Framåt dagen kom plötsligt min pappa hit (surprise!) och vi gick ut i regnet och åt på Beefeater. Elly fick en egen hamburgare och åt upp hela. Själva burgaren, inte brödet. Tänk att jag fortfarande blir förvånad av att jag numera har ett barn som faktiskt äter hela portioner, åtminstone ibland. Sen åkte mamma och pappa hem och Elly bröt ihop totalt för att hon inte fick följa med.

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt golv och mysig hall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Golvet är något av det bästa med vår lägenhet.

   Radera
 2. Trädgårdsföreningen har sånt trevligt häng, känns som att vara utomlands för en liten stund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen! Jag borde gå dit oftare.

   Radera