lördag 28 september 2013

Helgglimtar

Det är så skönt att kunna ta det riktigt lugnt på helgmorgnarna när vi inte har nån tid att passa. Även om jag oftast lämnar Elly först klockan nio. Igår vaknade vi före sex, men njöt av att inte behöva skynda oss. Vi åt frukost både länge och väl, lekte kurragömma, spelade lite musik och så. Sen kom jag på den strålande idéen att vi kunde gå på Knattebio och berättade om bio för Elly. Hon blev först jättepepp, men när det började närma sig ville hon stanna hemma, så ja, det blev en liten kontrovers och en del sura miner där.
Men vi kom iväg och gick och såg en film på 43 minuter om Långa farbrorn. Fast egentligen handlade den mest om Spöket Laban och Labolina; Lilla Anna och Långa farbrorn presenterade mest de olika kortfilmerna.
Elly satt ungefär så här fokuserad hela tiden.
Sen var det dags att gå ut och leka. Jag tyckte det var kallt, så jag hade kittat mig med mössa, vantar och min nya vinterjacka och det var väl skönt när jag stod still, men när jag gick fort med vagnen blev jag genomsvett. Men jag vill ju så gärna ha mössa nu, det är ju ändå det bästa med hösten. Tror jag.
Vi gick till den nya lekparken i Trädgårdsföreningen igen. Elly är helt galen i en karusell där, hon kan åka hur länge som helst och jag fattar inte att hon aldrig mår dåligt.
När vi kom hem tjatade Elly om att vi skulle ta fram hennes tält. Vi tog bort det när hon fick en säng i vintras/våras och jag måste säga att jag blev förvånad över att hon ens kom ihåg att hon hade ett tält. Så vi plockade bort skötbordet som vi inte har använt på flera månader och gick ner till källaren och hämtade tältet. Eller slottet som hon ville att det skulle vara sen.
Elly var superglad och skrattade högt en stund, men sen blev hon plötsligt trött, så vi åt och efter lite välling och Bolibompa somnade hon 17:55 medan jag sjöng Hole och Nirvana för henne för vi har visst tröttnat på de vanliga godnattsagorna båda två.
På förmiddagen idag cyklade Elly till Plikta på sin trehjuling. Hon ville förstås åka en sån där snurrkarusell hur länge som helst.
Till lunch hade Elly beställt plättar, för tredje gången den här veckan. Hon åt smet med hela handen medan jag stekte plättarna.
På eftermiddagen gick vi till en annan lekpark. Elly lekte att hon körde mig i en ambulanshelikopter till sjukhuset eftersom jag tydligen hade väldigt ont i magen.
Människorna i bakgrunden hörde till en grupp turister (utgår jag helt fördomsfullt ifrån), som alla tio kom till lekparken, ställde sig på rad vid gungorna och tog en massa kort. Sen åkte en av dem rutschkana och efter det gick alla.
När vi hade kommit hem igen badade Elly. I några minuter, för jag blötte ner hennes hår och då blev hon sur och gick upp.
Sen åt vi (och här ryker alla eventuella präktighetspoäng) samma rotmos för tredje gången och köpeköttbullar. Jag har varit sugen på köpeköttbullar i minst fem dagar, ok?!
Efter maten skajpade vi med Niklas medan Elly gång på gång hoppade ner från sitt bord och jag fångade henne i luften. Jag råkade säga till Niklas att hon var helt galen nu, varpå ungen förstås började skrika "jag är galen, jag är galen!" och hoppade ännu mer. Nu sover hon i alla fall och jag äter choklad och har just sett ett avsnitt av New girl. Jag måste säga ett den serien faktiskt bara blir bättre och bättre.
5 kommentarer:

 1. Full av energi säger jag bara! :-)

  SvaraRadera
 2. Haha, vilken härlig helg! Min kväll blev fin iaf. och nästa helg blir nog bättre. :)

  SvaraRadera
 3. Vilken söt bild på er två!

  SvaraRadera
 4. Alltså, tänk när Elly är äldre och har både bilder och text som du sparat på er vardag. En helt ovärderlig skatt!
  Själv är jag född alldeles i slutet på 70-talet och i mina fotoalbum finns det massa bilder från kalas, högtider och semestrar. Min orangea babybok beskriver vilka presenter jag fick när jag döptes och när jag fick mina tänder. Det är verkligen jätteskoj att ha allt detta men jag saknar vardagen. Roliga saker som jag fick för mig, vad jag åt för mat och vilka lekar jag tyckte om. :-)

  Det är så skoj att få hänga med i er vardag! Kram på er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad glad jag blir av din kommentar! Och du, nu när du säger det så gör det ju ingenting att jag aldrig fixar de där fotoalbumen med bilder från Ellys första år, för allt finns ju här! Kram

   Radera