torsdag 5 september 2013

Hjälp! Vad ska vi se för TV-serie?

Niklas och jag har två avsnitt kvar av 30 Rock. Vad ska vi se sen? Nu får ni hjälpa till!
Vi har sett, och gillar serier som:
The Wire
OZ
Sopranos
Twin Peaks
How I met your mother
Sons of anarchy
True Blood
Being human
Misfits
Six feet under (fast när jag tänker efter, så såg vi aldrig klart den, så det kanske vore en idé)
Heroes

Kom igen, ge förslag! OBS! Inte The Office, för jag dör av skam av den och inte The Walking dead, för då dör jag av rädsla.

31 kommentarer:

 1. Top of the lake
  Bron
  Happy endings

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Top of the lake ser jag själv, men de andra ska jag kolla upp!

   Radera
 2. Vi gillar en hel del samma som ni... men hm?

  Justified eller Förbrydelsen (dansk) (the killing) kanske?

  Har ni sett Orange is the new Black? Det har inte vi, men vi tänkte börja med den nu!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Orange... tror jag att jag skulle gilla, har läst en hel del om den, tack!

   Radera
 3. Shameless ska ju vara himla bra. Både brittiska originalet och amerikanska varianten. Har bara sett två avsnitt (av den am.) men det verkar väldigt lovande. Om en mkt dysfunktionell familj. Happy Endings som nämns ovan är rolig och lättsmält. Och oh! The Americans!!! Spännande och bra! Och så himla snyggt 80-tal.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Du brukar ha bra seriesmak så jag litar på dig! Plus: ÄLSKAR dysfunktionella familjen på film/tv!

   Radera
 4. Gengångare (Les Revenants) (som Twin peaks i alpmiljö, typ), Freaks & geaks, The Killing.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Gengångare väldigt läskig? Jag har blivit så känslig av mig på gamla dagar... The Killing måste jag kolla upp närmre och Freaks & geeks tror jag kan vara nåt för mig att se själv när Niklas är borta!

   Radera
  2. Nja, Gengångare är läbbigt, men det är inte blod (så mkt) utan mer underliggande skräck. Som att man inte riktigt kan sätta fingret på VAD som är läskigt. Själva serien är otroligt snyggt gjord också, tex staden den utspelar sig i...

   Radera
 5. Svar
  1. Girls har vi sett och New Girl såg jag första avsnittet av men fastnade inte för. Kanske borde ge den en ny chans!

   Radera
  2. Ja första avsnittet är inte jättebra, men den blir jätterolig sedan, tycker jag.

   Radera
 6. Big bang theory? Downton Abbey? Scandal? Modern Family?

  SvaraRadera
 7. Vilket guldinlägg! Vi har exakt samma problem nu. Får panik om vi inte har någon serie att titta på tillsammans. Jag har på riktigt en liten skräck för att vi ska titta slut på alla bra serier.. Och i den takten vi averkar dem är det inte helt osannolikt...eh
  Jag skulle vilja rekomendera:

  The killing (är fortfarande lite ledsen över att den är slut)
  House of cards (Är numera övertygad om att det är så där USA styrs)
  Orange is the new black (Både jag och Daniel skrattade och grät en skvätt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har samma skräck! Nu har jag iaf fått en massa bra tips, ska skriva en lång lista av dem, så kan vi bara plocka en serie där när vi behöver en ny. Lutar nog åt att det blir OITNB först!

   Radera
 8. Jag sköt länge på att se The Walking Dead, men det ÄR inte som en skräckfilm. Verkligen inte. Den är otroligt bra! Jisses, jag låg och funderade på hur det skulle vara om något sådant hände (typ befolkningen går under) ingen serie har fått mig att fundera så mycket som "The Walking Dead"=urbra!

  Veronica Mars, den är gammal, men oh så bra!
  The Killing, Orange is the new black, Bones, Bron. Mannen tjatar om att jag måste se ikapp mig på Game of Thrones så att vi kan se den tillsammans.

  Breaking Bad ser jag och mannen, den är bra! Samma med Dexter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi började se Walking dead när Elly var nyfödd. Jag blev så rädd att vi fick stänga av efter två minuter, men så var jag väl lite extra känslig då också!

   Game of thrones har vi sett, min man älskar den! Tror nästan det får bli orange nu!

   Radera
 9. Älskar Orange is the new black!!

  SvaraRadera
 10. Orange is the new black.

  Breaking Bad.

  SvaraRadera
 11. Carnivale

  Pushing Daisies

  IMDB:a, dom är jätteolika men super båda två!

  SvaraRadera
 12. Better off Ted (komedi)
  The Killing (deckare)
  Suits (light drama, bra och roligt)
  Dexter (fast första säsongen är överlägset bättre än resterande tycker jag)
  Newsroom (åh, så himla himla bra. Alltså verkligen)

  Och INTE The Walking dead. Herregud. Jag har plågat mig genom två säsonger och dött av skräck varje avsnitt. So not worth it!

  SvaraRadera
 13. Ingen har tipsat om American Horror Story?? Världens bästa serie ju! Men läskig.

  /Susanna, som bara kan kommentera anonymt från mobilen

  SvaraRadera
 14. Big Bang Theory och Lost är mina förslag.

  SvaraRadera
 15. Dexter! Jag hade svårt för att fastna för det i början men sen är det som knark. Grey´s Anatomy, lite mys-slötittarserie tycker jag. Och Californication(tror du skulle gilla den), Modern Family och Nurse Jackie (LOVE).

  SvaraRadera
 16. Orange is the new black och Breaking bad!

  SvaraRadera
 17. Om du gillar 30 Rock ska du se Parks and Recreation! Och The IT Crowd. Gäller det drama tipsar jag också om OITNB. Nu får de skynda sig med säsong två.

  SvaraRadera
 18. Tack för alla tips! Vi ska börja med Orange is the New black, men jag ska skriva ner en lång lista av alla tips, så kan vi plocka från den sen!

  SvaraRadera
 19. Titta klart på Six feet under för guds skull! Det är den bästa serien någonsin, vacker och sorglig och melankolisk och rolig på samma gång. Och Homeland, så sanslöst spännande! Downton Abbey är otroligt bra också!

  SvaraRadera
 20. Suits är lagom rolig/spännande/snygg - drama light som nån sa!

  SvaraRadera