söndag 8 september 2013

Liseberg!

Igår var vi på Liseberg för första gången i Ellys liv. Jag ÄLSKAR Liseberg och vaknade 1,5 h innan Elly och Niklas på morgonen pga peppen, precis som ett barn på Julafton. Och det var en sån toppendag! Vi var glada största delen av tiden, trots allt köande, för halva landet var förstås där just när vi skulle dit. När vi stod i en glasskö som aldrig gick framåt, då dalade dock humöret på samtliga, men det gick ju över när vi väl fick glass i oss.
Här satt Elly i Kaffekoppen, som var det första hon åkte. När det började snurra gapade hon stort (dock inte lika stort som när vi åkte en liten berg- och dalbana, jag visste inte ens att hon hade så stor mun och så stora ögon) och såg alldeles häpen ut, men sen började hon skratta. Hon tyckte över huvud taget det var kul att åka karuseller.
Hon satt gärna med händerna i luften när hon såg att andra gjorde det, även om hon tyckte det var lite läskigt ibland.
Kaninöron skulle hon prompt ha, det var en punkt hon var väldigt bestämd på.
Elly sa lika bestämt att hon skulle åka bilarna. Jag var så jäkla nervös att jag skakade lite när hon skulle åka, eftersom hon var tvungen att klara allt själv. Inte för att jag brukar undervärdera hennes förmåga att klara saker och ting, men det verkade så avancerat att gasa, svänga och bli krockad med på en gång. Dessutom var det en arg tant som jobbade på attraktionen och som stod och skrek på de barn som gjorde fel. Först hände ingenting. Sen blev hon påkörd och såg chockad ut. Sen körde hon runt i en cirkel, blev krockad med igen, skrattade och började köra ordentligt. Och hon såg såg lycklig ut.
Lycklig såg hon även ut när hon fick dansa med kaninerna! När vi satt och åt glass sattes det plötsligt på musik och tre kaniner började dansa. Elly lämnade både oss och glassen och började genast dansa med kaninerna. Hon ville aldrig sluta! Men efter några låtar tog musiken slut och kaninerna gick iväg. Då ville Elly följa efter dem... Det är så kul att barn är så spontana och bara börjar dansa så där!
 
Som sagt, en riktig toppendag blev det och jag längtar redan tills vi ska dit nästa år!
 

 

1 kommentar:

  1. Vad härligt! Och vad lik sin pappa hon är, slår det mig när jag ser bilderna...

    SvaraRadera