torsdag 19 september 2013

Livet

Eftersom jag började tänka på död och elände igår kväll, sov jag förstås dåligt i natt. Jag slumrade till, vaknade upp och började tänka de där tankarna, försökte få mig själv att sluta med varierande resultat, somnade till, vaknade och så höll det på. Och nu bär jag på en gnagande känsla av att det kommer att hända något hemskt i mitt liv snart, att jag har haft det för bra för länge och att mycket av det goda kommer att ta slut.

Well, allt det där har jag varit tvungen att lägga åt sidan idag, för jag hoppade nämligen in och jobbade på Ellys förskola. Det var roligt, men mycket intensivt och Elly var stundtals väldigt mammig och ville bara bli buren, vilket var lite jobbigt när jag samtidigt var tvungen att ta hand om eller hålla koll på en massa andra barn. När vi gick hem var jag helt slut.
Efter lite lek på gården här hemma gick vi in och Elly ville ta kort på oss. En massa kort. Även när jag bajsade, vilket jag hade längtat efter att göra hela dagen. Småbarnslivet när det är som finast.
Sen tuttade Elly, stack upp huvudet genom min t-shirt och kom tydligen att tänka på ergon, för hon ville bli buren i sele. Det var ett tag sen, faktiskt. Men hon fick sela och vi passade på att damma ordentligt, båda två. Det var på tiden.

2 kommentarer:

  1. Jag har jobbat på Alex förskola 3 dagar den senaste 1,5 veckan och är helt helt slut. Alex blev jättebusig och testade mig i alla möjliga situationer. Han gjorde som han inte fick och precis innan tittade han på mig och log... Han hade även sitt livs värsta utbrott när vi skulle gå ut en gång. Pedagogerna var helt förundrade över vilket totalt annat barn han blev. Kändesiibland som att jag mer var en belastning än till hjälp. Men sån lyx att få insyn tycker jag! Och det var ju kul också. Ibland... :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, visst är det kul att får vara med och verkligen se vad de gör? Och det känns fint att får ära känna sitt barns kompisar också. Haha, Elly blev jättebusig vid lunchen, tittade först på mig och satte sedan fötterna på bordet, satte sig bakofram och höll på. Pedagogen som satt med sa att hon aldrig hade gjort så innan...

      Radera