måndag 23 september 2013

New girl, ny chans

När New Girl började gå på TV såg jag första avsnittet, men inte mer. Jag tyckte att det blev lite too much redan när Jess satt i soffan och hulkgrät till Dirty Dancing och ärligt talat fattade jag inte om det hela var en parodi på nydumpade tjejer eller om det var på allvar. Hur som helst så kände jag att jag behöver nåt lättsamt att se just nu och Olga tipsade om just New Girl, så jag tänkte att jag kunde ge serien en ny chans.

Efter tre-fyra avsnitt är jag lite dubbel. Den är ganska fånig och den befäster verkligen stereotypa könsroller; det är ganska mycket "höhö, kolla vad konstiga tjejer är!". Men samtidigt älskar jag att karaktärerna är så töntiga! De säger mesiga saker, beter sig knäppt och vågar vara barnsliga. Och bäst av allt: Jess ber inte om ursäkt för sig, utan kör mer "det här är mina egenheter, jag gör knäppa grejer, jag är känslomässig, jag sjunger jämt - deal with it", och det är ju skönt. Dessutom: hur kan en bli annat än kär i Zooey Deschanel?

4 kommentarer:

 1. Jag har sett alla avsnitt i brist på annat som jag kan se utan Mathias om jag ska vara ärlig. Det är minst sagt lättsamt men jag blir så trött på det könssterotypiska!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, tjejer gillar musikaler, killar gillar skräck. killar kan inte bete sig när de ser en snygg tjej etc. men ja, den är lättsam och jag vill se nåt enkelt nu när Niklas är borta.

   Radera
 2. http://lipmag.com/featured/why-jess-from-new-girl-is-not-anti-feminist/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jättebra läsning! Fast Jess gillar jag väldigt mycket, hon vågar ju vara tjej på ett alternativt sätt, det är mest killarna jag haar problem med, de hade kunnat vara lite mer icke stereotypt grabbiga!

   Radera