söndag 15 september 2013

Förskolehäng på öa

Igår packade vi våra väskor och åkte ut till skärgården med Ellys förskola. Elly packade en grej: sitt får. Hon lånade även min nya mössa med kattöron eftersom hon ville vara katt. Antar att det var en naturlig fortsättning på allt kaninlajvande på sistone.
Efter lunch och grejer var det dags för bad. I mitten av september, hur nice är inte det? Elly bröt ihop när hennes kompis tog på sig sin baddräkt, och hon själv inte hade någon, men fixade hela situationen genom att sno kompisens mammas bikinitrosor. De var förstås förstora, men som tur var hade de ett band som gick att knyta bakom nacken på Elly, så de satt uppe en stund i alla fall.
Elly badade glatt flera gånger, medan jag badade fötterna. Det var så kallt att det började värka i benen på mig...
Sjöstjärnor skulle det plockas!
På kvällen var det disco med discokula och allt. Succé förstås! Efter det fick Elly gå och lägga sig efter en intensiv, men väldigt rolig dag. Jag blev väldigt förvånad när hon gick med på att lämna det som var kvar i godispåsen från fiskedammen till dagen efter och hon somnade på några få minuter. Niklas och jag satt uppe en stund och åt efterrätt och ost, drack ett glas vin och umgicks med de andra föräldrarna.
I morse vaknade Elly tidigt, men hon gick med på att ligga kvar i sängen en stund när hon fick titta på Alfons och äta upp popcornen och resten av klubban. Sen gick vi upp och åt frukost med de andra, städade lägergården och sen var det tack och hej. Det var en väldigt lyckad helg; barnen hade så himla roligt och det var kul att träffa några av de andra föräldrarna lite mer.
Vi tog dock inte färjan hem direkt, utan gick först och hälsade på Ellys farmor och katterna.

Nu ikväll har Niklas och jag ätit pizza och sett sista avsnittet av Orange is the new black.
Så bra alltså! Typiskt bara att det inte finns någon fortsättning att se NU!

12 kommentarer:

 1. Vilken mysig grej! Är det föräldrakooperativ som Elly går på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis, ett jättebra föräldrakooperativ!

   Radera
 2. Vilken bra och ovanlig grej att åka iväg så?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det är ganska vanligt att föräldrakooperativ gör sånt!

   Radera
 3. Vilken mysig dag det verkar ha varit. Och sjöstjärnor, det har jag aldrig sett live. Coolt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du inte? Jag har sett ganska många här på kusten!

   Radera
 4. Mysigt att åka iväg tillsammans!
  Vi satt precis i soffan och beklagade oss över att det inte finns några OITNB att se. Och innan det såg vi näst sista avsnittet av Dexter, nånsin. Alltså, vi är verkligen fast i serieträsket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi med! Så fruktansvärt jobbigt att hålla på att vänta på nya säsonger bara...

   Radera
 5. Men what? Har ni hirttat bästa förskolan? Fasikens vad härligt och underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att vi har gjort det, jag har liksom inte upptäckt något som jag inte gillar med förskolan! Är så glad över att Elly har börjat just där. Visst, det blir lite jobb eftersom det är ett föräldrakooperativ, men det känns verkligen värt det.

   Radera