torsdag 12 september 2013

Om att plugga igen

Nu har jag gått i skolan i två veckor och jag måste säga att jag trivs bra med det. Jag hade verkligen inte sett fram emot att läsa metod och vetenskapsteori, men upptäckte snart att det faktiskt är väldigt intressant. När jag tänker efter är det nog så det har varit när jag har läst metodkurser innan också; de låter ju aldrig lika lockande som kurser i psykologi och sociologi, men sen får de mig att vilja forska och ta fram ny kunskap. Det är inte föreläsningar och seminarier varje dag, utan det är mycket tid till egenstudier och grupparbeten, eller pararbeten rättare sagt. Vissa dagar kan jag plugga helt galet intensivt, medan jag andra har jättesvårt att koncentrera mig på det jag ska och sitter bara och låter tankarna sväva iväg med mig.

 

Innan terminen började var jag så rädd att jag inte skulle hitta nån att skriva uppsats med, utan trodde att alla skulle ha hittat en uppsatspartner för längesen, men redan andra dagen fann jag och en i klassen varandra och började spåna lite ihop. Vi har lite olika intressen inom socialt arbete, men vi är övertygade om att dessa ska gå att kombinera på ett bra sätt, så att båda känner att uppsatsämnet är roligt och viktigt.

 

Så ja, det här med att plugga är inte dumt alls! (Påminn mig om att jag har sagt det när jag sitter och sliter mitt hår över uppsatsen i november)

4 kommentarer:

 1. Har precis läst en kurs i metod och vetenskapsteori, gillar sånt! Låter trist, men är mkt spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när en väl börjar läsa blir det genast kul!

   Radera
 2. Jag kan verkligen sakna att plugga. Det var så jäkla skoj, inte minst att grotta ner sig i något riktigt intressant, leta i arkiv osv.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helst av allt skulle jag vilja jobba deltid och alltid plugga nån kurs på halvfart eller så.

   Radera