måndag 9 september 2013

Om att sexualisera barn

Efter en händelse igår kunde jag inte sluta tänka på det jävliga i att tillskriva barn sexuella egenskaper. Visst, barn är också sexuella varelser och kan känna njutning genom att pilla och gnugga, men när vuxna gör en stor grej av att barn är nakna och sexualiserar nakenheten, då är det inte ok längre. Det är en enorm skillnad på lusten som kommer från barnet självt och på de sexuella tolkningar vuxna kan göra bara av att se ett naket, glatt barn, som att komma med antydningar om att det nakna barnet har strippat för ett annat barn.

Detta låg jag och tänkte på halva natten. Jag kände obehag efter händelsen igår, och började tänka på all objektifiering min dotter kommer att uppleva genom livet. Sånt där en inte vill tänka på, men som är oundvikligt och när en väl börjar tänka på det blir det som en jävla besatthet. Jag tänkte också på nakenhet och kände sorg över att den slutar vara så naturlig som den är för små barn. Nu är ju inte jag någon nudist, och jag tycker det är trevligt att folk har kläder på sig i affärer, på spårvagnar och liknande, men ibland kan jag tycka att det här skylandet av våra kroppar går lite för långt.

Och folk förstår inte varför feminismen behövs?

6 kommentarer:

 1. Men gudars skymning, har någon sagt att Elly strippat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han använde inte det ordet, men det var det han menade, ja. Att hon klädde av sig naken för att säga grattis till ett annat barn. Sas förstås som ett skämt, men jag tycker inte att det är nåt att skämta om.

   Radera
 2. Vad är det som har hänt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Folk som uppenbarligen tyckte det var onaturligt och konstigt med ett litet, naket barn, och var tvungna att göra en grej av det, börja skämta osmakligt mm.

   Radera
 3. Men jag kräks...alltså vad fan?

  SvaraRadera