tisdag 22 oktober 2013

As if

(Bilder från As if på Netflix)
För lite drygt 10 år sen älskade jag As if. Om jag inte minns fel gick den på ZTV på söndagar och jag och min kompis satt alltid klistrade och tittade på några Londonkids som var olyckligt kära, drack öl, blev ovänner, ljög om sin ålder, pratade med en sån där go accent och utgjorde framför allt ett sånt där kompisgäng som jag alltid har velat tillhöra. Jag tyckte förstås bäst om Sooz, för hon var bitsk, sarkastisk, hade dreads och piercings och var deprimerad.
Det är alltid lite vanskligt att se om filmer och serier som en gillade för bort emot en halv livstid sen. Ett utmärkt exempel på detta är The Crow, en film som jag ÄLSKADE och såg gång på gång när jag gick på gymnasiet. Sen såg jag om den när jag var runt 25 och höll på att kräkas pga alla patetiska klyschor. Hur som helst, när jag nu såg första avsnittet av As if blev jag inte imponerad. Kanske för att det mest handlade om Jamie och jag uppenbarligen hade glömt hur jobbig han var. Men jag gav serien en chans till och redan i andra avsnittet blev den bättre. Det är absolut inte den bästa serien jag har sett, men det är en helt ok ungdomsserie, alla karaktärer är inte vita och/eller straighta, avsnitten är 23 minuter långa, den är rolig och lättsam, men samtidigt inte ytlig osv. Karaktärerna är förstås de gamla vanliga stereotyperna: den plågade alternativa tjejen, den ytliga tjejen som är lite slampig, killen som bara tänker på sex och den svåra killen. MEN! Den homosexuella killen är inte så där utpräglat "fjollig" som bögar brukar vara i serier, och det är ju kul. En annan sak som är kul är att jag hela tiden tänker mig att serien utspelar sig på 90-talet, när den i själva verket är från 2001 och framåt. Antingen beror det på att jag tror att det mesta som hände för länge sedan hände på 90-talet, eller så kan det bero på alla partytoppar. Ni vet alla dessa partytoppar som tjejer körde hårt med till jeans när de gick ut under the sweet 90s? De är mycket frekventa i As if.
3 kommentarer:

 1. Åh, behöver en serie att se själv när Daniel jobbar sent!

  Haha, ja, partytopparna ja! Var aldrig en partytoppstjej men kommer ihåg dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte jag heller, men vilken stor grej det var! Vet många som köpte en ny partytopp till varje helg...

   Radera
 2. Åh jag ÄLSKADE As if! Och om jag minns rätt så var det väl olika berättarröster varje gång, från de olika personernas synvinklar? Eller blandar jag ihop det?

  SvaraRadera